IT, brugere & samfund

Forløb og materialer målrettet it-systemer, brugere og samfund.

Øvelser

billedcollage.jpg

Beskriv målgruppen med moodboards

Lad eleverne lave moodboards - billedcollager om målgruppen, så de kommer frem til en mere afgrænset og detaljeret målgruppebeskrivelse.
målgruppe
© Troels Lærke

Persona - Sæt ansigt på din målgruppe

En øvelse hvor eleverne konstruerer en persona med udgangspunkt i profiler på Instagram. Forløbet kan styrke elevernes digitale kompetence og dannelse.
2430_.jpg

Introduktion til brugertest - kuglepensøvelsen

Giv eleverne en hurtig og sjov introduktion til en "tænke-højt-test". Lad dem udføre kuglepensøvelsen, så de på egen krop afprøver principperne i at tænke højt. Øvelsen giver god energi i klasserummet og motiverer eleverne til at arbejde med brugertest.
teatermasker

Sociale medier - artikel og øvelser om identitet og sociale roller

Sociale medier er kernestof i de nye læreplaner, og det er et emne, eleverne interesserer sig for! I øvelserne bliver eleverne præsenteret for Goffman og Meyrowich' begreber, som kan sætte elevernes egne erfaringer med sociale medier ind i en teoretisk forståelsesramme.

Forløb

Binære tal

Internettet i Samfundet

Inspiration fra til forløb, materialer og film om Internettet i Samfundet. 8 temaer herunder Det uigennemskuelige Internet, Big data og Overvågning.
elever_gruppe2.jpg

Code.org - Computer Science Principles

Forløb om internettet, digitalisering, kryptering, programmering, big data og privacy. Tekst, videoer, unplugged øvelser, simulatorer og blokprogrammering med JavaScript!

Artikler

Dr.dk
© Styrelsen for It og Læring

Dr.dk

Temasider og mediebibliotek med video og artikler om teknologiens verden.

Film

TED Ed

TED Ed

Videoer, tekst og interaktive test målrettet flipped learning. Temaer om algoritmer, matricer/kryptering, visualisering m.m.
COLOURBOX2299931.jpg

Filmcentralen.dk - IT

Online film og dokumentarer der er relevante for it-fagene - mange gode tværfaglige muligheder!

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png