It i undervisningen

Her finder du en række digitale ressourcer og værktøjer, der kan understøtte arbejdet med it og medier på tværs af fagene.
IT og medier i undervisningen

Værktøjerne er netbaserede og gratis. Der er primært tale om enkle værktøjer, der kan indgå i fx den fagdelte undervisning.

Værktøjer

DigitalABC
© Digitalabc.dk

Digital ABC

Alle unge over 15 år er digitale borgere. Digital ABC er et redskab for lærere til at undervise i digitalisering i udskolingen.
Filmstribe
© Styrelsen for It og Læring / Sonja Salminen

Programmer til filmredigering

Få inspiration til, hvilke programmer eleverne kan bruge, når de skal redigere film, enten online eller vha. små gratisprogrammer.

Webetik

Social Star
© Forbrugerombudsmanden, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Medierådet for Børn & unge

Social star - gratis undervisningsmateriale

Med undervisningsmaterialet ”Social star” lærer eleverne i 6. og 7. klasse at afkode og forholde sig kritisk til skjulte reklamer på sociale medier.

Regler og forholdsregler

Forældreguide
© Medierådet for Børn og Unge

Ny guide klæder forældre på til børnenes online-liv

”Der er så meget forældre ikke forstår...”: Guiden er målrettet forældre til 7-12-årige og indeholder viden, vejledning og inspiration til, hvad de skal have fokus på, når børnene går online.
cc.jpg
© Creative Commons

Creative Commons

Creative Commons er en særlig licens, som er en mere fleksibel måde at tænke ophavsret på. Ideen er, at rettighedshaveren selv udvælger, hvilke rettigheder som skal opretholdes, og hvilke rettigheder som med licensen skal frigives. Herved gør rettighedshaveren det langt lettere for andre at udnytte værket i fx undervisningsmaterialer og -situationer.

Relaterede moduler

Relaterede links

Gratis digitale redskaber og guides, så det er let at komme i gang. Opgaver giver elever hands-on-erfaring med web 2.0-begreber, fx blogging, sharing, sociale netværk, wiki osv.
Vejledninger og beskrivelser af en række gratis, web-baserede læremidler, og forslag til hvordan de kan anvendes med afsæt i didaktiske overvejelser.
Enkelt online værktøj med relevante programmer og sites til dine elevers digitale produktioner. Aktiviteterne er selvinstruerende og tilrettelagt overskueligt.
Velkommen til "Fup på nettet". Her kan du blive klædt på til at handle sikkert på nettet. Se om du kan spotte en fupbutik, test din egen shoppertype og se klip om svindel på nettet.
I denne guide kan du læse om dine menneske- rettigheder, hvor grænserne for dem går, og hvor du kan få hjælp, hvis du støder ind i problemer, når du er på internettet.
Temaet formidler konkrete og praksisnære eksempler fra Undervisningsministeriets projekt It i folkeskolen. Fokus er på de initiativer, der er sat i gang for at øge anvendelsen af it i folkeskolen.