It i undervisningen

It og medier er en naturlig del af din skoledag, og kan indgå på mange forskellige måder. Dine lærere og pædagoger kan fx inddrage computer, internet, tablet, smartphone eller kamera i deres undervisning. Det kan være, at du og dine klassekammerater skal øve engelsk grammatik på computer, eller lave en film ved hjælp af et program på tablet.
elever ved computere

Her på siden kan du finde information om, hvordan it, medier og sociale medier kan indgå i undervisning.

Du kan også læse om forskellige digitale læremidler, webetik og digital dannelse.

Derudover kan du finde information om, hvordan du kan og må bruge it-udstyr i skolen, og hvad du kan gøre, hvis du fx ikke har din egen computer eller smartphone.

It i undervisningen

elever omkring it

It og medier i skolen

It og medier er en naturlig del af din skoledag. Computer, tablet, smartphones, kamera og internet kan være en del af din undervisning i alle fag. Måske er en del af dine bøger også afløst af undervisningsmaterialer på internettet.
Læremidler
© Colourbox

Mange forskellige måder at bruge it på i skolen

Digitale læremidler er de programmer og den software, der kan bruges i undervisningen. Digitale læremidler er meget forskellige, og derfor kan du også bruge dem til mange typer skoleopgaver.
Smartphone og social media ikoner

Sociale medier i skolen

Du kender sikkert sociale medier. Måske er du på Facebook eller Instagram, hvor du er i tæt kontakt med dine venner. Men vidste du, at sociale medier også kan bruges i skolen?

Din situation

Bærbar med forbudsskilt

Jeg har ikke mit eget it-udstyr

Måske har du ikke din egen computer, tablet eller smartphone. Hvad gør du så? Her kan du finde svar på hvilke muligheder, du har, hvis du ikke har dit eget it-udstyr.
Forbud mod mobil

Vi må ikke have vores it-udstyr fremme i timerne

I din klasse har mange af jer måske computer, tablets eller smartphones med hver dag. Men dine lærere vil ikke have det fremme i timerne. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kan og må bruge it-udstyr i skolen.