IT i undervisningen - en oversigt

Programmer til musikproduktion, til nodeskrift og til kommunikation

Musikproduktion

Screendump fra Reaper
© Gert Uttenthal Jensen

Musikproduktion i REAPER

REAPER er et program til musikproduktion og film/filmlyd. Du kan benytte det uden betaling og det kører både på pc'er og mac.
Computer_c962304.jpg

Musikproduktion i Garageband

Arbejd med musikproduktion på enten ipad eller mac. Materialet indeholder elevøvelser og præsentationsvideoer.
violin
© Gert Uttenthal Jensen

Digitalisering af lyd

Digitaliseringen af musikken har afgørende ændret vores måde at producere og forbruge vores musik. Vi prøver her at få en forståelse af hvad en tone er, og hvordan tonen digitaliseres.
remix afrika
© Gert Uttenthal Jensen

Lav et "Afrika-remix"

Med lydteknikeren på arbejde: Prøv selv at mixe lydspor ned til et færdigt nummer
hiphopreaper

Lav et Hip-Hop-remix

Med lydteknikeren på arbejde: Prøv selv at mixe lydspor ned til et færdigt nummer
reaper
© Gert Uttenthal Jensen

Lav lydbilleder

Med lydteknikeren på arbejde: Udforsk verden og tegn et billede i lyd. Produktionen kan indgå i både tværfaglige og innovative projekter.
reaper filmlyd
© Gert Uttenthal Jensen

Lav filmlyd

Med lydteknikeren på arbejde: Billed og lyd er kernen i moderne kommunikation. Vi ser på hvordan man kan arbejde med lyd til film/billeder.

Andre programmer

Pige på strand med computer

Nodeprogrammer

Her kan du se videoer og finde vejledninger til nodeprogrammer - især Primus. Har du vejledninger til andre programmer, så send dem til redaktøren.
to studerende diskuterer

Musikanalyse-skabelon til musik c

En analyseskabelon til 1.g/1.HF i Googledoc. Tydeliggørelse af faglige krav. Formativ evaluering. Der er mange gode ideer i denne måde at blande gruppe-arbejde med klasse-arbejde.
mobilkamera.jpg
© Colourbox

Optag film med screencast og telefon

Screencast er optagelser af computerskærmen kombineret speak og med telefonen kan man optage fx en tavlegennemgang. Flipped Classroom eller alternative elevafleveringer!
adresselinje hjemmside

Google-sites

Programmet er Googles hjemmeside-program. Du kan bruge det til overskuelige præsentationer af emner og opgaver, og til mere strukturerede oversigter over et holds arbejder eller til elevpræsentationer.
Filmstribe
© Styrelsen for It og Læring / Sonja Salminen

Programmer til filmredigering

Få inspiration til, hvilke programmer eleverne kan bruge, når de skal redigere film, enten online eller vha. små gratisprogrammer.

Sociale medier

computer

Sociale medier i musikundervisningen

Eleverne er storforbrugere af nettet og de sociale medier. Denne side giver inspiration til hvordan de kan anvendes i musikundervisningen.
elever ved computer

Facebook i musikundervisningen

Eleverne er storforbrugere af nettet og de sociale medier. Denne side giver inspiration til hvordan facebook kan anvendes i musikundervisningen

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png