IT og innovation i undervisningen

Her finder du værktøjer, forløb og aktiviteter med fokus på brugen af IT-værktøjer og innovation i tyskundervisningen.

Inspiration, aktiviteter og værktøjer

It i undervisningen

Interaktive tavler

Dette forløb giver gode bud på hvordan man kan inddrage og anvende interaktive tavler i den daglige undervisning. Øvelserne træner skriftlighed og grammatik, men har også fokus på elevernes brug af IT.
ipad

IT i fremmedsprogsundervisningen

Blogs og podcasts træner og udfordrer elevernes sprog. Produkterne kan både bruges i den daglige undervisning såvel som til skriftlige og mundtlige afleveringer.

Forløb med fokus på innovation

spree1200.jpg
© Colourbox

Forløb om Berlin

Et innovativt forløb om historisk, kulturel og samfundsmæssig udvikling i Berlin, hvor eleverne selv skal producere et materiale, der formidler deres viden om byen.
genbrug_COLOURBOX2233336.jpg

Forløb om genbrug

Et forløb om genbrug med innovative kompetencer i fokus, hvor eleverne samtidig får viden om genbrug i de tysktalende lande.
Undervisning
© Ulrik Jantzen

Forløb om Das Unheimliche

Et innovationsforløb om temaet "Das Unheimleiche", hvor eleverne selv skal fremstille tekstmaterialer.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png