Jeg har brug for hjælp til lektierne

Har du svært ved at finde ud af dine lektier? Forstår du ikke altid hvad læreren forklarer eller har du brug for hjælp til at få overblik og planlægge dit skolearbejde?
Pige læser lektier

Når du går i skole, oplever du engang imellem, at du ikke forstår hvad lektieopgaven går ud på eller at den løsningsmetode, som din lærer kommer med ikke giver ikke mening for dig.

Måske synes du ikke, at læreren forklarer opgaverne, så du forstår dem?

Eller måske forstod du godt forklaringen, da I gennemgik den i klassen, men nu hvor du sidder med lektierne selv, har du ingen ide om, hvordan opgaverne skal løses.

Det kan være frustrerende og stressende at mangle værktøjer til at løse sit skolearbejde. Det bedste du kan gøre er at tale med dine lærere og dine forældre om, hvordan de kan hjælpe dig, så du har det overblik og de forklaringer og metoder, du skal bruge i dit arbejde med lektierne.

Men du skal også kigge på dig selv og overveje, om du deltager i undervisningen på en god måde:

  • Er du interesseret i at lære nyt?
  • Er du opmærksom og deltager, når din lærer gennemgår og forklarer lektierne?
  • Får du spurgt ind til de ting, som du ikke forstår?
  • Søger du eventuelt hjælp til dine lektier hos læreren – enten før eller efter timen eller i lektiecafeen? 

Husk at du også kan skrive til din lærer på intra, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Det er en vigtig del af din læring i skolen, at du ved, hvornår du har brug for hjælp, at du kan bede om hjælp og bruge den i dit skolearbejde.

Brug skolens lektiecafe

I din skoles lektiecafe kan du få ro og støtte til at lave dine lektier. Der er altid en lærer eller pædagog, der kan hjælpe dig med dit skolearbejde.

 

Lektier-online.dk

Log ind med dit UNI login og få hjælp til lektierne:

http://www.lektier-online.dk/

 

Tjek dit lokale bibliotek.

Mange biblioteker har oprettet lektiecafeer, hvor du kan møde op og få hjælp til dine lektier