Kinesisk

Inspiration til øvelser, opgaver og aktiviteter, som du kan anvende i din daglige undervisning. Uanset om du leder efter input til kortere eller længerevarende sekvenser i dine kinesisktimer, så er du havnet det rette sted. Her på siden kan du også blive klogere på, hvilken rolle kinesiskfaget spiller i tværfaglige forløb eller projekter som eksempelvis SRP’en.

Fagets rammer og didaktik

Kernestof i faget

Kultur og samfund

Kultur og samfund: Kina

Vil du vide mere om kultur og samfund i Kina samt landets interaktion med udlandet? Modulet indeholder brugbare kilder på kinesisk, dansk samt engelsk, og siden er tænkt som inspiration til det tværfaglige samarbejde.
En megafon med et kinesisk flag på

Kinesisk mundtlighed

提高学生口语能力! Her finder du redskaber til at træne elevernes mundtlige kinesiskniveau.
Billedet med teksten learn Chinese

Sprog og grammatik

Eleverne skal i løbet af de 2-3 år med kinesisk tilegne sig færdigheder i kinesisk talesprog og skriftsprog. I modulerne nedenfor er der eksempler på øvelser, aktiviteter og opgaver, der hjælper med at opfylde dette mål.

Skriftlighed og tværfaglighed

Elev sidder fordybet over sin SRP

SRP med kinesisk

Klik her og læs om rammerne for SRP, når et fagene er kinesisk. Find desuden inspiration til mulige kilder og emner samme sted.
Fagligt samspil med det videnskabelige i centrum

AT med kinesisk

Information om AT-emner, samt tidligere AT-forløb med materialer og kilder.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Emneord