Krisetid i Europa – Samarbejdets store test

Dette site tilbyder 5 forskellige film om EU’s sammenhold og handlekraft. Ikke siden 2. Verdenskrig har Europa været udfordret på en lang række områder (integration, terrorisme, arbejdskraftens frie bevægelighed, Brexit). I disse år bliver EU’s sammenhold og handlekraft testet for alvor.

Omfang

Filmene kan vises og behandles i løbet af et modul på ca.100 min.

Formål

Materialet kan bruges i forbindelse med et EU forløb.

Introduktion og baggrund

Det europæiske politiske samarbejde vi kalder EU har rødder, der går 60 år tilbage. I den tid har EU udvidet sig i bredden og i dybden: Flere og flere lande er blevet optaget i Den Europæiske Union, der også har fået mere og mere magt til at lave politik, der går på tværs af landegrænserne i Europa. Men i disse år bliver EU’s sammenhold og handlekraft testet. Ikke siden 2. Verdenskrig har flere mennesker været på flugt, og de store flygtningestrømme til Europa udfordrer EU’s fælles asylpolitik, arbejdskraftens fri bevægelighed ændrer landenes arbejdsmarkeder, terrortruslen er til stede i hele EU, klimaforureningen fortsætter og EU-skepsissen har momentum.

Gennemførelse

I tilknytningen til filmene er der på sitet en undervisningsvejledning og herunder forslag til undervisningsforløb og spørgsmål til eleverne samt mindre analyseopgaver.

Kreditering

Mediehuset -København

Krisetid i Europa

Brexit
© Mediehuset København

BREXIT – hvorfor vil briterne forlade EU?

I disse år bliver EU’s sammenhold og handlekraft testet. EU-skepsissen har fået momentum efter Brexit-afstemningen i Storbritannien. Hvad er konsekvensen af at briterne ud af EU?
fly og co2

Klimaforandringer - EU's kamp mod flyforurening

I disse år bliver EU’s sammenhold og handlekraft testet. EU har forsøgt at inkludere flytrafikken i det såkaldte CO2-kvotesystem – men det er lettere sagt end gjort,

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede links