Læreplan, vejledning og fagkonsulent - Bioteknologi htx

Læs om, hvad gymnasiereformen betyder for Bioteknologi og find materialer fra fagkonsulenten, FIP og SIP-kurserne.

Læreplan og vejledning

Supplerende materiale til vejledningen

Hjerne

Lykkelig hjerne

Forløb til bioteknologi htx om nervecellens opbygning og funktion, sygdomme i nervesystemet, euroforiserende stoffer virkning og bivirkning og om sociale mediers påvirkning af hjernen. Læreroplæg, aktiviteter, eksperimenter og litteraturhenvisninger. Omfang: 16 timer.
Rensningsanlæg

Miljøteknik - Spildevand

Forløb til bioteknologi htx om mikroorganismers opbygning, rensning af spildevand og hormonforstyrrende stoffer. Læreroplæg, eksperimenter og litteraturhenvisninger. Omfang: 22 timer.
Eksperiment

Det fede liv – Det metaboliske syndrom

Forløb til bioteknologi htx om fordøjelsessystemet med fokus på carbohydrater og fedt, hormoner og diabetes. Læreroplæg, eksperimenter og litteraturhenvisninger.
Elever

Biobrændsel

Forløb til bioteknologi htx om mulighederne i plantebaserede biobrændstoffer, enzymers opbygning og funktion samt fremstilling af bioethanol.
Model
© http://cctd.au.dk/

’Computational Thinking’ i bioteknologi

Om Computational Thinking og eksempler på velafprøvede forløb med udgangspunkt i CT. Eksempelmaterialets omdrejningspunkt er cellemembran og reaktionshastighed.

Fagkonsulenterne

Fagkonsulent i kemi

Fagkonsulenterne

Her finder du oplysninger om fagkonsulenterne i faget bioteknologi.

Reformens centrale temaer

Annegrete Larsen

Nyt grundforløb

Bedre og kortere grundforløb står der som overskrift i den politiske aftale om en gymnasiereform, men hvad betyder det egentlig? Hvad bliver reelt nyt i grundforløbet og hvad er formålet med det? Det forklarer chefkonsulent Jens Refslund Poulsen og kontorchef Annegrete Larsen i videoen herunder. Du kan se hele videoen eller læse nogle af deres svar:
evaluering

Formativ evaluering

Med den nye gymnasiereform skal fokus på feedback og evalueringskultur styrkes yderligere.