Læreplan, vejledning og fagkonsulent - fysik

Læs om, hvad gymnasiereformen betyder for Fysik og find materialer fra fagkonsulenten, FIP og SIP-kurserne.

Læreplan og vejledning

Fagkonsulenten

Fysikelev.jpg

Analyse af måledata - eksempler

I fysik skal eleverne lære at behandle og repræsentere måledata, som enten er indsamlet ved manuelle målinger eller ved hjælp af elektronisk dataopsamling. Her finder du to konkrete eksempler på arbejdet med måledata og usikkerhedsberegninger.
Innovation

Innovation i fysik C, B og A (stx)

Om innovation som undervisningsmetode i stx fysik A, B og C. Praktiske anvisninger til innovation som arbejdsmetode, forslag til problemstillinger og innovative processer i fysikforløb. Desuden konkrete bud på, hvordan innovationsforløb kan dokumenteres og evalueres.
cykelstabilitet-jones.jpg

Råd og vink til den skriftlige prøve

Evauleringer af de skriftlige prøver i fysik på A-niveau (stx og htx). Hvad gik godt og hvad gik mindre godt? Hvor har eleverne problemer?
Undervisningsministeriets logo

Studieretningstoning i fysik

Det naturvidenskabelige fag fysik omhandler menneskers forsøg på at udvikle generelle beskrivelser, tolkninger og forklaringer af fænomener og processer i natur og teknik.

Reformens centrale temaer

Annegrete Larsen

Nyt grundforløb

Bedre og kortere grundforløb står der som overskrift i den politiske aftale om en gymnasiereform, men hvad betyder det egentlig? Hvad bliver reelt nyt i grundforløbet og hvad er formålet med det? Det forklarer chefkonsulent Jens Refslund Poulsen og kontorchef Annegrete Larsen i videoen herunder. Du kan se hele videoen eller læse nogle af deres svar:
evaluering

Formativ evaluering

Med den nye gymnasiereform skal fokus på feedback og evalueringskultur styrkes yderligere.