Lektiehjælp

Med folkeskolereformen er lektiehjælp og faglig fordybelse blevet en fast del af din skoledag, og kan fx kaldes læringscafe eller fordybelsescafe på din skole. Her kan du arbejde med dine lektier eller en større opgave. Formålet er at styrke alle elevers faglige niveau.
Pige får hjælp til lektierne

Her på siden kan du finde information om lektiehjælp og faglig fordybelse og finde eksempler på forskellige aktiviteter i lektiehjælp og faglig fordybelse.

Du kan også læse om, hvad du kan gøre, hvis du oplever at have for mange lektier for, eller hvis du har svært ved dine lektier

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Elever i lektiecafe

Hvad er lektiecafeer?

Lektiecafeer er navnet på de timer i skolen, hvor du har tid til lektiehjælp og faglig fordybelse. Her er der en lærer eller en pædagog, der kan hjælpe dig med lektierne.

Din situation

Pige tæt og sover med bog i hånden

Jeg har for mange lektier for

Måske er du i en situation, hvor du har for mange lektier for. Det kan være, at du lige nu har et stort lektiepres, hvor lektierne klumper sig sammen. Det kan også være, at du generelt oplever, at du har lidt for mange lektier for og at du har svært ved at nå dem alle.
Pige læser lektier

Jeg har brug for hjælp til lektierne

Har du svært ved at finde ud af dine lektier? Forstår du ikke altid hvad læreren forklarer eller har du brug for hjælp til at få overblik og planlægge dit skolearbejde?