Materialer om globaliseringen

Materiale herunder spil og henvisning til film, der kan bruges når globalisering er på skemaet i samfundsfag

Globalisering

Der er tre elementer i globalisering. En økonomisk, en kulturel og en politisk dimension. Materialet til højre på denne side er en række forskelligartede tilbud om undervisningsforløb, film og spil.

"Præsident for den dag" - spil i undervisningen der vare 20 min

"Præsident for en dag" er spil, der omhandler hungersnød forårsaget af klimaforandringer og tørke. Udenlandsk indblanding både fra verdenssamfundet og nabolande. Etniske konflikter på grund af de mange afrikanske stammer og de grænser, som kolonimagterne i sin tid fastlagde. Landets politiske kultur i form af demokrati og overholdelse eller ikke overholdelse af menneskerettigheder. (se trailer her)

Spillet er udviklet således at det, uden problemer, kan passe ind i en dobbelt-lektion. Hvert spil varer gennemsnitligt 15-20 minutter; på den måde har eleverne mulighed for at prøve flere forskellige scenarier af og dermed se varierende konsekvenser af de valg de træffer.

CoffeeRoade

CoffeeRoad forsøger at synliggøre forbindelsen mellem danskerne og fattige mennesker i udviklingslande. CoffeeRoad fokuserer på skæringspunkter mellem handel og udvikling, hvor bevidstheden hos danske forbrugere, firmaer og presse kan gøre en forskel.

Den globale handelsplads

Den Globale Handelsplads samler og præsenterer undervisningstilbud om globale forhold. Der er bl.a en digital platform, der søger at fremme deling af undervisningsmaterialer fra lærer til lærer, dog med en redaktionel gruppe, som godkender indholdet. Intet materiale anvendes i kommercielt øjemed.

COLOURBOX6621100 globalisering.jpg

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede links

'Præsident for en Dag' giver dig mulighed for at indtage rollen som en afrikansk præsident. Du skal tage beslutninger der berører kontroversielle emner, såsom demokratisk udvikling, korruption, udviklingsbistand og –samarbejde.
CoffeeRoad afprøver nye medier og kommunikationsstrategier for at engagere mennesker i kampen mod den globale fattigdom.
Den Globale Handelsplads samler og præsenterer undervisningstilbudmom globale handelsspørgsmål.