Når valgfriheden på datingmarkedet tager overhånd

Aldrig har det været lettere at finde en partner, men muligvis har det heller aldrig været sværere at knytte sig til denne. Find videoer og artikler her.
Vectorbillede af hånd, der holder en mobiltelefon med et billede af en kvinde

Videoen, der linkes til i højre bjælke, kan let og hurtigt illustrere den overordnede problemstilling, nævnt i brødteksten: De mange valgmuligheder risikerer at skabe en tendens til, slet ikke at vælge. Mon ikke også ens elever kender lidt til dette fra deres eget liv?

Ideer til faglige vinkler

- Giddens' (eller andre sociologers) karakteristik af det senmoderne samfund

- Eksistentialistiske syn på valget og angsten for valget (Sartre, Yalom).

- Barry Schwartz, der diskuterer "The paradox of choice" (se nedenfor)

   

I denne talk argumenterer Schwartz for, at flere valg i nogle tilfælde ikke stiller en bedre. Dette dels fordi det skaber handlingslammelse og dels fordi det gør en mindre tilfreds med det valg, man har truffet.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede moduler

Relaterede links

"Det er meget få kvinder, der kan konkurrere med at knalde en ny hver dag", hedder undertitlen på denne artikel med medfølgende videointerview, der som case eksemplificerer problemstillingen.
"Det var en form for kæderygning at swipe frem og tilbage". Artiklen har mange fællestræk med ovenstående, men har flere nuancer.
"Hvor to ud af tre mænd sætter skønheden først, gælder det for mindre end hver anden kvinde. Og mens tre ud af fire 16-29-årige går efter den flotteste ledsager i flokken, er der tale om cirka halvdelen af de 30-59-årige og blot to ud af fem, når man ser på folk over 60 år." Undersøgelsen er foretaget blandt 936 danskere og den diskuteres kritisk i denne artikel fra Berlingske, 2015.