Prøver med adgang til internettet

Prøveformen med adgang til internettet indføres som obligatorisk prøveform fra sommerprøveterminen 2017. Se eksempler på prøver med adgang til internettet.
internet

Skriftlig fremstilling

Via Materialeplatformen har du tilgang til tidligere prøveopgaver med dit UNI log-in. Her kan du se, hvordan prøven i skriftlig fremstilling med adgang til internettet så ud fra maj 2015 og fremefter.

Retskrivning og læsning

testogprøver.dk er det muligt at tilgå eksempelprøver på de digitalt selvrettende prøver i retskrivning og læsning. Her ligger der 2 eksempler på prøven i retskrivning (maj 2012 og maj 2013) og 1 eksempel på prøven i læsning (december 2011).

Når eleverne tager de selvrettende prøver, skal de ikke logge ind. De får karakter for prøven, når de trykker 'afslut'. Læreren er derfor nødt til selv at notere de enkelte elevers karakterer umiddelbart efter prøven.

Ved prøven i retskrivning dikterer læreren første del ved hjælp af de tilhørende oplæsningstekster. Anden del af prøven består af opgaver, som eleverne selv skal læse og løse. Fordi prøven er selvrettende, findes der ikke rettevejledning. Men det kan være rart for eleverne at vide, at der i opgaven "Ret en tekst" gives point for de prøveord, der rettes (og ikke minuspoint, hvis der rettes for meget) - ligesom i papirudgaven.

Ved prøven i læsning besvarer eleverne opgaverne online. Læseteksterne udleveres på papir, med undtagelse af opgave 5, som er en clozeopgave. Teksterne til læseprøven finder du på Materialeplatformen. Opgavesættet finder du på testogprøver.dk.  

Relaterede links

Følg med i seneste nyt om prøverne i nyhedsbrevet #FP Nyt

Emneord