Overgange til ungdomsuddannelser

Ved udgangen af 9. klasse skal du vælge, om du vil starte på en ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Dette valg forberedes du blandt andet på gennem obligatoriske introduktionskurser i 8. klasse og klassebaseret uddannelses- og jobvejledning i 7. – 9. og 10. klasse.
Studenterhue på bogstabel

Her på siden kan du finde information om: vejledning i job og uddannelse i 7. – 9. og 10. klasse, uddannelsesparathedsvurdering i 8. klasse, obligatoriske introduktionskurser i 8. klasse og brobygning til ungdomsuddannelserne.

Derudover kan du læse om de forskellige ungdomsuddannelser, og hvordan du søger en ungdomsuddannelse.

Vejledning

Elevvejledning

Du får vejledning i at vælge uddannelse og job

Alle elever i 7., 8. 9. og 10. klasse får vejledning i uddannelse og job. Formålet med vejledningen er, at forberede dig på dit valg af ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Det er et valg, du skal træffe, inden du går ud af 9. klasse.

Din situation

Kvinde med spørgsmålstegn på maven

Hvordan søger jeg en ungdomsuddannelse?

Hvis du som elev er blevet vurderet uddannelsesparat i 8. klasse, skal du i 9. klasse selv søge om optagelse på en ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Det gør du på www.optagelse.dk . I forbindelse med din ansøgning skal du udfylde en uddannelsesplan, der fungerer som ansøgning til den ungdomsuddannelse og uddannelsessted.