Pengepolitik og bankernes rolle i dansk økonomi

Nationalbanken har udarbejdet et læringssite med undervisningsmateriale, der henvender sig til elever på alle samfundsfaglige niveauer på både de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne

Om Undervisningsmaterialet

Pararbejde

Undervisningsmaterialet fokuserer på inflation samt penge- og fastkurspolitik. Materialet består af tekster, opgaver, videoer og spil og henvender sig til elever på alle samfundsfaglige niveauer på de gymnasiale uddannelser.

Begreber som prisstabilitet, valutakurspolitik og finanskriser er ikke kun relevant for politikere og økonomer. Det er begreber med betydning for alle danskeres økonomi. Det er fx prisen på cola i supermarkedet, det er valutakursen, når vi skal veksle penge til ferien, og det er trygheden ved, at vores penge er sikre i banken – også når krisen rammer.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede links

Nationalbanken har udarbejdet et læringssite med undervisningsmateriale, der henvender sig til elever på alle samfundsfaglige niveauer på både de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne. Materialet kan fx bruges i sammenhæng med et besøg og foredrag i Nationalbanken. Her på siden kan du bl.a. læse, hvor du kan finde materialet, og hvordan du som lærer booker et foredrag i Nationalbanken.