Programmering

Forløb og værktøjer målrettet programmering.

Forløb

Indkøbsvogn

Boghandelen - forløb i programmering

I forløbet skal eleverne udvikle boghandelens program til de ansatte i butikken. Brugerhistorier danner baggrund for udvikling af programmet, som skal skabe overblik over bøgerne, bogbestilling og administration af butikkens økonomi.
Elever

Algoritmer i programmering B

Forløbsbeskrivelse med materialehenvisninger, eksempler og øvelser. Forløbet er målrettet programmering B. Det er dog velegnet til informatik B, hvis der er fokus på programmering. Det har fokus på algoritmemønstre og rekursion.
Elever
© Ulrik Jantzen

Softwareteams i Programmering B

Materiale og opgaver til et forløb om softwareudvikling. Forløbet er leveret af fagkonsulenten og understøtter den nye læreplan og vejledning for faget.
Elektroniske komponenter

Arduino i informatik C, htx

Forløbsbeskrivelse med materialehenvisninger, eksempler og øvelser Forløbet er målrettet informatik C på htx. Det er dog velegnet til både informatik C og B på alle gymnasiale uddannelser samt programmering C og B. Det har fokus på programmering og kan med fordel fungere i fagligt samspil med teknologi på htx.
elever_gruppe2.jpg

Code.org - Computer Science Principles

Forløb om internettet, digitalisering, kryptering, programmering, big data og privacy. Tekst, videoer, unplugged øvelser, simulatorer og blokprogrammering med JavaScript!
spil_hjerne_COLOURBOX2365239.jpg

Khan Academy

Introduktion til programmering i js via videoer og en række visuelle eksempler. - Vises i en tekstboks, man selv kan (om)kode videre i! Derudover temaafsnit om Spil; Visualisering, Søgealgoritmer, Kryptering og Internettet.
App Lab  - Worked Example på clickspil
© EMU, JSB

App Lab 2: Programmer et klikspil

Eleverne laver en app med et klikspil og lærer om programmering, trinvis forbedring, interaktionsdesign af spil og innovation med throwaway prototyping.

Artikler og Video

Videoafspiller og flueben
© Colourbox & Jan Boysen Billund

Nemprogrammering.dk

Videotutorials på dansk til en række populære programmeringssprog.
Programmering

Codeschool.com

Videoer og interaktive kodeopgaver til en række sprog: JavaScript, Ruby, Html/Css, SQL og Swift/Objective C m.fl.
Bøger
© Colourbox

It-ebooks

Gratis tutorials og vejledninger til download til alverdens programmeringsmiljøer og sprog - bl.a. Scratch, Processing og HTML 5.0

Værktøj

Den digitale institution
© Jane Bøgelund

Code.org - App Lab

Design app ved at trække moduler ind, programmer appen med kodeblokke og se JavaScript koden eller rediger den! Den færdige app kan let afprøves på mobilen via et link.
Abstrakt maskine

Webeditorer: HTML, CSS & JavaScript

Lav hjemmesider online i ét 4 i én redskab: HTML, CSS & JavaScript kodes i hver deres boks mens resultatet vises i en sidste!
COLOURBOX851884 (1).jpg

4code.dk

Dansk blog med omtale og anmeldelser af værktøjer til at introducere programmering.
app

Evothings.com

Lav app på computeren og test løbende via testapp, der kan hentes til både iPhone og Android. Apps kodes i JS, HTML og CSS og der er guides til brug af accelerometer, vibration, Beacons, Arduino, Raspberry Pi m.fl.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Emneord