Rigsfællesskabet og Færøerne – Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard, tekstilkunstner

Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard lægger op til debat med sit bud på Færøerne og rigsfællesskabet.

Undervisningsmateriale

Undervisningsmaterialet skal give inspiration til, hvordan DIGItalksene om Danmarkskanonen anvendes i undervisningen. Materialeret er udviklet med henblik på, at det kan afholdes i en dobbelt lektion, men der er også inspiration til, hvordan I i klassen kan arbejde videre med temaet.

Materialet tager udgangspunktet i oplægget i DIGItalken, og der lægges op til, at eleverne skal reflektere og debattere værdien ud fra deres genrelle oplevelser og oplevelser i skolen.

Materialet er opbygget af:

  • En tekst til baggrundsviden om den enkelte værdi til læreren.
  • En aktivitet til forforståelse for værdien, før eleverne får vist DIGItalken.
  • Forskellige øvelser, som kan bruges i undervisningen og være med til at engagere eleverne i forhold til DIGItalken og værdien.
  • Ideer til videre efterbearbejdning.

Undervisningsmaterialet kan hentes her (pdf)

Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard lægger op til debat med sit bud på Færøerne og rigsfællesskabet

Landene i rigsfællesskabet har gennem årene påvirket hinanden og formet landenes værdier. Færøerne har sit eget flag og landshold. Færøerne  er ikke medlem af EU. De er også forbundet til Danmark, eksempelvis er der mange færinger, der uddanner sig i Danmark. Men hvad sker der når en kultur i et lille samfund, som Færørene, møder den globaliserede verden, hvilke særlige værdier har Færøerne, som man skal værne om?