Snak om det - med alle børn

Alle børn vil på et tidspunkt møde mennesker med psykiske lidelser. En del børn møder det i deres egen familie. 'Snak om det' er en bog, der kan lukke op for samtalen med børnene.

Børn er kloge

Og de forstår meget. Hvis nogen er kede af det, kan børn mærke det. Og børn kan se på mennesker, om de er vrede eller glade.

Af og til er det svært at forstå de voksne. Hvis de sjældent er rigtig glade. Eller råber op for den mindste ting.
Hvad er der galt ? Det kan virke, som om der er noget alvorligt i vejen.
Men ingen siger noget… Eller de siger bare: ”Det er voksensnak !

Børn, som oplever det, kan blive ret usikre. Og de kan nemt komme til at tænke:
Har det mon noget med MIG at gøre ? ” eller:
Er der noget galt med mig ? ” eller:
Har JEG mon gjort noget galt ? ”

Det er rigtig skidt for børn at gå rundt med den slags tanker. Der kan være helt andre ting i vejen, som børnene bare ikke ved.
Hvis et menneske er meget træt og næsten aldrig rigtig glad, så handler det måske om en sygdom. En sygdom, som gør humøret dårligt.
(uddrag fra bogen: "Snak om det...")

Bogen er til både voksne og børn, til forældre og fagpersoner. Den er beregnet til at lukke op for samtalen, selvom det kan være svært. Der er afsnit for både de mindste børn, 0-6 år, og for de større.

Snak-om-det er også en forening

'Snak om det.*.. arbejder for at øge forældres og professionelles forståelse for, hvordan børn har behov for at blive mødt og forstået i deres liv med forældre eller søskende, der er ramt af psykiske lidelser og andre livsomstændigheder, der belaster samspillet i familien. Se Facebook-siden her

Relaterede links

Bogens idé er at bidrage til nye samtaler mellem børn og voksne. Om tanker og følelser. Om psykiske lidelser. Om glæde og smerte. Om det gode liv mellem mennesker. De fleste opslag indeholder: en tekst til børn på 0-6 år, en tekst til større børn, en tekst til de voksne.