Streaming af film og tv

På mitCFU kan undervisere få nem og hurtig adgang til alverdens levende billeder. Mere end 30.000 undervisningsrelevante tv-udsendelser samt en del kort-, dokumentar- og spillefilm kan streames direkte ind i klasseværelset eller derhjemme.

CFU optager alle undervisningsrelevante udsendelser samt en del kort- og dokumentarfilm fra mere end 30 danske og udenlandske tv-kanaler. Langt de fleste af samlingens film og tv-udsendelser kan streames og bruges direkte i undervisningen, blot man er online.

mitCFU - streaming af film og TV-udsendelser
© CFU UCC

Streaming i undervisningen

Med mitCFU kan man streame et materiale online på computer, tablet eller mobiltelefon. Streaming virker kun, mens man er online, så materialet skal ikke gemmes fysisk. Til gengæld vil tv-udsendelserne på mitCFU altid være tilgængelige og udløber således ikke, som hos mange andre udbydere.
Man kan streame overalt. Lærerne kan streame spillefilm og tv-udsendelser i forberedelsen og i undervisningen, og elevene kan få adgang til at se tv-udsendelser i både undervisningen, lektiecaféen og derhjemme.

Adgang til streaming

For at streame film eller tv-udsendelser, skal man logge på mitcfu.dk med UNI-Login. Hvis det ønskede materiale er streambart, hvilket indikeres med et blåt ikon, kan materialet afspilles med det samme direkte på computeren eller på skolens interaktive tavler.
Det er en forudsætning, at skolen eller institutionen har et CFU Film og tv-abonnement samt relevant abonnement hos AVU-medier. Streaming er gratis, når disse abonnementer er betalt. Hvis man ikke kan se materialet på mitCFU, kan det skyldes manglende abonnementer.

Søg og stream film og tv på mitcfu.dk 

Konkrete ideer og forløb

CFU-konsulenter landet over har til mange af tv-udsendelserne udarbejdet pædagogiske vejledninger med ideer og inspiration, som undervisere frit kan anvende i undervisningen. Vejledningerne sætter fokus på levende billeder i undervisningen og tager alle afsæt i de formelle krav i Fælles Mål og i den praktiske virkelighed ude på skolerne.
Vejledningerne er opbygget i forskellige formater som fx PDF-filer, Wix-hjemmesider, Google Websteder og arbejdsrum til SkoleIntra.

Se og hent pædagogiske vejledninger 

Hvem står bag?

Det er landets CFU'er, der står bag den unikke streamingservice. Det er første gang i den danske pædagogiske verden, at lærere får adgang til en online-samling af denne størrelse og med så mange forskellige genrer. 

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png