Streaming af film og tv

Gennem mitCFU kan undervisere og elever få nem og hurtig adgang til 1000’vis af undervisningsrelevante film og tv-udsendelser, som kan streames direkte i klasseværelset eller hjemmefra.

CFU har rettigheder til en lang række nye og ældre spillefilm og optager hver eneste uge fra mere end 30 danske og udenlandske tv-kanaler alle undervisningsrelevante tv-udsendelser samt en del kort- og dokumentarfilm. Blandt CFU’s læremidler er der således mere end 400 spillefilm, omkring 1000 kort- og dokumentarfilm samt 35.000 tv-udsendelser, der med fordel kan anvendes i undervisningen.

Streaming af spillefilm
© CFU Danmark

Til en lang række af både filmene og tv-udsendelserne har CFU’s pædagogiske konsulenter udviklet pædagogiske vejledninger med ideer og forløb til undervisningen. Tv-udsendelserne i mitCFU vil altid være tilgængelige og udløber således ikke, som hos mange andre udbydere.

Streaming i undervisningen

Gennem mitCFU kan man streame film og tv-udsendelser på computer, tablet eller mobiltelefon. Streaming virker, mens man er online, så materialet skal ikke gemmes fysisk. Man kan streame overalt. Lærere kan streame spillefilm og tv-udsendelser i forberedelsen og i undervisningen og kan tildele elevene adgang til at se film og tv-udsendelser i undervisningen eller i lektiecaféen eller derhjemme.
For at streame film og tv-udsendelser skal man logge på mitcfu.dk med UNI-Login. Her kan enkelttitler eller forslag til fag, temaer og klassetrin søges frem og streames med det samme.

Det er en forudsætning, at skolen eller institutionen har et CFU Film og tv-abonnement samt relevant abonnement hos AVU-medier. Streaming er gratis, når disse abonnementer er betalt. Kan man ikke se en given film eller udsendelse på mitCFU, kan det skyldes manglende abonnementer. 

Søg og stream film og tv på mitcfu.dk

Konkrete ideer og forløb

CFU-konsulenter landet over har udarbejdet pædagogiske vejledninger med ideer og inspiration til både film og tv-udsendelser, som undervisere frit kan anvende i undervisningen. Vejledningerne sætter fokus på brugen af film og tv som genre og tager afsæt i de formelle krav i Fælles Mål og i den praktiske virkelighed ude på skolerne.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png