Streaming af film og tv

Gennem mitCFU kan undervisere og elever få nem og hurtig adgang til 1000’vis af undervisningsrelevante film og tv-udsendelser – uden at skulle tænke på rettigheder.

Blandt CFU’s læremidler er der mere end 400 spillefilm, omkring 1000 kort- og dokumentarfilm samt små 40.000 tv-udsendelser, der med fordel kan anvendes i undervisningen. 

Streaming af spillefilm
© CFU Danmark

CFU optager hver uge undervisningsrelevante tv-udsendelser samt en del kort- og dokumentarfilm fra mere end 30 danske og udenlandske tv-kanaler. Herudover har CFU rettigheder til en lang række nye og ældre spillefilm, der nøje er udvalgt til undervisningen i dansk, sprogfag og kulturfag.

Tv-udsendelserne og filmene i mitCFU vil altid være tilgængelige og udløber således ikke, som hos mange andre udbydere.

Konkrete ideer og forløb

Landet over har CFU’s pædagogiske konsulenter udviklet pædagogiske vejledninger, herunder kapitelinddelinger, med ideer og forløb til undervisningen til en stor del af filmene og tv-udsendelserne. Disse vejledninger sætter fokus på brugen af film og tv som genrer og tager afsæt i de formelle krav i Fælles Mål og i den praktiske virkelighed ude på skolerne. De kan frit anvendes i undervisningen.

Streaming i undervisningen

For at kunne streame skal den enkelte skole eller institution have et CFU Film og tv-abonnement samt relevant abonnement hos AVU-medier. Streaming er gratis, når skolen har betalt abonnementerne.

Streaming af film og tv-udsendelser foregår fra CFU’ernes landsdækkende søgeplatform mitcfu.dk. Man logger på med UNI-Login og kan søge enkelttitler eller forslag til fag, temaer og klassetrin frem - og afspille med det samme. Lærere kan streame spillefilm og tv-udsendelser i forberedelsen eller i klassen og kan også tildele elevene adgang til at se film og tv-udsendelser i undervisningen, i lektiecaféen eller derhjemme.

Hent faktaark om streaming af film og tv 

Søg og stream film og tv på mitcfu.dk 

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png