Temaer i psykologiundervisningen

Her findes et overblik over de temaer, som psykologi-indholdet på EMU er delt ind i. Der kommer løbende mere materiale og flere temaer.

Temaer i psykologiundervisningen

To piger ser på telefonen i stedet for at studere

Barndom, Opdragelse og Familieliv

Udviklingspsykologi kan være mere end omsorgssvigt og mønsterbrud. Undersøg fx kendetegn ved den senmoderne opdragelsesform og diskuter de danske daginstitutioners fordele og ulemper.
Dødningehoved på grå baggrund

Det Antisociale Menneske

Fra mobning over hooliganisme til ekstremisme, folkedrab og bestialske mordere. Psykologien er fyldt med fascinerende viden om det antisociale på både socialpsykologisk og individualpsykologisk plan.
To unge mænd i bar overkrop i omfavnelse

Krop, Køn og Seksualitet

Seksualiteten er sat fri og kroppen er nu en identitetsmarkør. Samtidig giver kropsdyrkelsen et pres og mange børn og unge oplever skam over at se ud, som de gør.
Kulturforskel

Kultur, Senmodernitet og Samfundsforhold

Hvad kendetegner vestlig kultur, det senmoderne samfund og hvad får man ud af at beskæftige sig med problemstilinger fra den anden side af jorden? Kulturbeskrivelser giver perspektiv og interessante vinklinger til dit forløb.
Kvinde læser en bog

Læring, Motivation og Hukommelse

Skaber karakterer et unødvendigt præstationsræs? Vokser mennesker af pres? Hvordan lærer vi og hvordan fungerer vores hukommelse?
Terapi

Psykisk Lidelse

Mange forbinder psykologifaget med læren om psykiske lidelser. Her linkes til indhold om alt lige fra angst over træningsafhængighed til spiseforstyrrelser og selvskade.
En far spiller fodbold med børnene

Kærlighed, Lykke og Trivsel

Et af psykologiens hovedformål er at undersøge, hvad der skaber menneskelig trivsel og vækst. Så hvad er det gode liv og hvordan kan man undersøge det?
Omrids af personer, der kommunikerer

Kommunikation, Holdninger og Politik

I kommunikation foregår en udveksling af information og i mange tilfælde har informationen til hensigt at ændre holdningen hos modtageren - særligt i politiske henseender.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png