Udlån af læremidler

Undervisere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne kan på CFU låne en lang række digitale, trykte og konkrete læremidler.

Alle landets CFU’er har to samlinger af læremidler: En informationssamling, hvorfra undervisere kan låne til egen information og inspiration, og en udlånssamling med læremidler, der kan lånes og bruges i undervisningen med eleverne. 

Udlån af læremidler
© CFU

Informationssamlingen – et udstillingsvindue for læremidler

Alle danske undervisningsrelevante nyudgivelser findes i CFU’ernes informationssamlinger, der fungerer som forlagenes udstillingsvindue for undervisere og kan besøges af alle. 

Her kan undervisere orientere sig i det faglige materialeudbud og kan låne enkelteksemplarer hjem til egen inspiration eller til vurdering i fagteamet, inden skolen selv køber materialer.

Centrene har et tæt samarbejde med producenterne af læremidler og er forpligtet på aktivt at fremvise og informere om det, der findes på markedet – og det gælder både digitale, trykte og konkrete læremidler.

Udlånssamlingen/lageret – læremidler til brug i undervisningen

Fra CFU’ernes udlånssamlingerne kan undervisere låne materialer hjem, som må bruges direkte i undervisningen sammen med eleverne. Alle skoler og en lang række uddannelsesinstitutioner har her adgang til et stort udvalg af både analoge og digitale læremidler lige fra streaming af film og tv til e-bøger, bøger og konkrete materialer.

Film & tv

CFU’erne har et unikt tilbud om streaming af programmer fra DR, TV2 og 25 andre tv-kanaler. Mange tusinde tv-udsendelser samt en lang række kort-, dokumentar- og spillefilm kan streames online lige ind i klasseværelset.

Få hjælp til streaming på mitcfu.dk

Bestil online

Alle materialer er registreret i databaser, der er tilgængelige på nettet døgnet rundt. Her kan man søge og bestille materialer direkte. Ved materialerne i udlånssamlingerne er lagerprofilen angivet, så man kan se, hvilke titler der er ledige hvornår og i hvor mange eksemplarer.

Book fra det lokale CFU’s hjemmeside.  
Find den via kortet

Levering & afhentning

Med CFU’ernes kørselsordning bliver materialer bragt og afhentet på skolerne ugentligt.

Se meget mere om læremidler på dit lokale CFU  – find det via kortet

 

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png