Under eksamen (For gymnasieelever og kursister)

Det kan være svært at gå til eksamen, og mange af os er ofte smånervøse hvis ikke ligefrem angste for at gå til eksamen. Men nervøsiteten ved eksamen kan mindskes, hvis du lærer at tage eksamenssituationen i din egen hånd og dermed selv sætter dagsordenen.

"Censor er der for at sikre, at alt går ordentligt og regulært til og at dine rettigheder bliver overholdt. Eksaminator er din guide rundt i stoffet. Hun skal have det store overblik, hun skal hjælpe dig, hvis du går i stå, hun skal med sine spørgsmål hjælpe dig til at nå hele vejen rundt og sikre, at du ikke glemmer noget.

Begge parter er 100 procent på din side. Også selv om de siden hen skal bedømme din præstation. Det er vigtigt at du har det i baghovedet, når du går til eksamen. Det er DIN tid og du har krav på at den bliver så behagelig som muligt"

Uddrag fra Anne M. Hansen: Bliv god til eksamen. Frydenlund, 2002.

Læs mere

874494_.jpg

Eksamen! (For gymnasieelever og kursister)

Eksamenstræning, eksamensangst, læseferien, eksamensdagen - de gode råd er få klik væk. Hf-ere kan læse om eksamensprojekt og eksamen i kult-samf.
Blyant

Eksamensdagen - gode råd (For gymnasieelever og kursister)

Få lidt praktiske råd og hent 10 fif fra en censor! Husk at det er helt naturligt at du er nervøs, for det hjælper dig til at yde dit bedste. Bliver det for meget, så tænk på, at du er godt forberedt, det bliver ikke bedre, nu må det gå så godt det kan, og igen - det er jo ikke verdens undergang - det er bare en eksamen som hundrede af tusinder andre hvert år!

Emneord