Undervisningsforløb og materialer

Forløb og online materialer til it-fagene.

Forløb

App Lab  - Worked Example på clickspil
© EMU, JSB

App Lab 2: Programmer et klikspil

Eleverne laver en app med et klikspil og lærer om programmering, trinvis forbedring, interaktionsdesign af spil og innovation med throwaway prototyping.
elever_gruppe2.jpg

Code.org - Computer Science Principles

Forløb om internettet, digitalisering, kryptering, programmering, big data og privacy. Tekst, videoer, unplugged øvelser, simulatorer og blokprogrammering med JavaScript!
spil_hjerne_COLOURBOX2365239.jpg

Khan Academy

Introduktion til programmering i js via videoer og en række visuelle eksempler. - Vises i en tekstboks, man selv kan (om)kode videre i! Derudover temaafsnit om Spil; Visualisering, Søgealgoritmer, Kryptering og Internettet.
Computer_c550603.jpg

<XX-it> 15 it-forløb

15 forløb til både brobygning og undervisning i it udviklet med særligt øje for pigers præferencer i forbindelse med projektet <xx-it>.
Netværk af mennesker

Opgaver: Overvågning via Sociale Medier

Du og alle andre overvåges på nettet - af stater, men i langt højere grad af sociale medier. Her er der opgaver og links til at arbejde med egne og andres data på sociale medier!
Binære tal

Internettet i Samfundet

Inspiration fra til forløb, materialer og film om Internettet i Samfundet. 8 temaer herunder Det uigennemskuelige Internet, Big data og Overvågning.

Film

TED Ed

TED Ed

Videoer, tekst og interaktive test målrettet flipped learning. Temaer om algoritmer, matricer/kryptering, visualisering m.m.
COLOURBOX2299931.jpg

Filmcentralen.dk - IT

Online film og dokumentarer der er relevante for it-fagene - mange gode tværfaglige muligheder!
Dr.dk
© Styrelsen for It og Læring

Dr.dk - Danskernes Akademi

Danskernes Akademi var udsendelser med oplæg af forskere om bl.a. computerspil, digitale billeder, kunstig intelligens, overvågning, robotter... DR's site er nedlagt,men udsendelserne kan stadig hentes via mitCfu.dk.

Artikler

Digitale spor, 1 og 0 i diagonale linjer i dybdefokus

Den Digitale Revolution

Artikler på dansk om en række aktuelle og centrale datalogiske emner: Supercomputere, Simulering, Modellering, Optimering, Robotter, Machine Learning, It-sikkerhed m.fl.
Dr.dk
© Styrelsen for It og Læring

Dr.dk

Temasider og mediebibliotek med video og artikler om teknologiens verden.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png