Webeditorer: Wysiwyg

Sæt fokus på design og brugervenlighed - lav hjemmesider online uden at kode! Introduktion til et par gode gratis bud: Wix & Weebly.
Skoleelver laver animationsfilm

I de online "What You See Is What You Get" (WYSIWYG) editorer kan du sætte fokus på udvikling og test af interaktionsdesign. Siderne redigeres og gemmes online, så eleverne er hurtigt igang - uden problemer med hverken fejl i syntaks eller uploads! 

Brug dem eks. til at lade alle elever løse samme designopgave, og bagefter i fællesskab eller i matrixgrupper diskutere og kåre det bedste design. Opgaven kunne eks. være en forbedring af lokalområdets værste site: pizzeria, bager, cafe, bedemand, fodboldklub,  gymnasie, folkeskole, bibliotek...

Weebly.com

Plus: Let at finde rund og en del skabeloner. CSS kan ses og tilpasses og JavaScript kan indlejres.

Minus: Få widgets - kodestumper til youtube o.lign.

Wix.com

Plus: Rigtig range skabeloner og forskellige widgets til iframe, facebook, youtube m.m.

Minus: Svært at finde rundt. Ingen mulighed for javascript  og ingen visning af kode.

Kreditering

Jacob Stenløkke Bendtsen, redaktør for EMU.dk.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede links

Let at finde rund og en del skabeloner. CSS kan ses og tilpasses. JavaScript kan indlejres, men der er kun få widgets - kodestumper til youtube o.lign.
Rigtig range skabeloner og forskellige widgets til iframe, facebook, youtube m.m. men det er svært at finde rundt og der er ingen mulighed for javascript & ingen visning af kode.

Emneord