Webeditorer: Wysiwyg

Sæt fokus på design og brugervenlighed - lav hjemmesider online uden at kode! Introduktion til et par gode gratis bud: Wix & Weebly.
Skoleelver laver animationsfilm

I de online "What You See Is What You Get" (WYSIWYG) editorer kan du sætte fokus på udvikling og test af interaktionsdesign. Siderne redigeres og gemmes online, så eleverne er hurtigt igang uden problemer med hverken fejl i syntaks eller uploads! 

Brug dem eks. til at lade alle elever løse samme designopgave, og bagefter i fællesskab eller i matrixgrupper diskutere og kåre det bedste design. Opgaven kunne eks. være en forbedring af lokalområdets værste site: pizzeria, bager, cafe, bedemand, fodboldklub,  gymnasie, folkeskole, bibliotek...

Weebly.com

Plus: Let at finde rund og en del skabeloner. CSS kan ses og tilpasses og JavaScript kan indlejres.

Minus: Få widgets - kodestumper til youtube o.lign.

Wix.com

Plus: Rigtig range skabeloner og forskellige widgets til iframe, facebook, youtube m.m.

Minus: Svært at finde rundt. Ingen mulighed for javascript  & ingen visning af kode.

Produceret i samarbejde med

Centre for Undervisningsmidler

Centre for Undervisningsmidler har ansat 30 fagredaktører med solidt kendskab til pædagogik og undervisning til at udvikle fagsiderne til de gymnasiale uddannelser på EMU (STX/HF). Fagsiderne udvikles og vedligeholdes i samarbejde med de faglige foreninger og Undervisningsministeriet.

Se mere om samarbejdet her.

CFU findes også på EMUen. Siderne vedligeholdes af CFU selv - se her. Her kan skolerne søge information om landsdækkende aktiviteter, ligesom man kan finde CFU-centrenes lokale websites.

cfu-v1.png

Relaterede links

Let at finde rund og en del skabeloner. CSS kan ses og tilpasses. JavaScript kan indlejres, men der er kun få widgets - kodestumper til youtube o.lign.
Rigtig range skabeloner og forskellige widgets til iframe, facebook, youtube m.m. men det er svært at finde rundt og der er ingen mulighed for javascript & ingen visning af kode.

Emneord