Persondatapolitik og cookies

Persondatapolitikken redegør for, hvordan emu.dk anvender de personoplysninger, du efterlader dig, når du besøger hjemmesiden.

Undervisningsministeriet indsamler på emu.dk oplysninger om vores brugere i overensstemmelse med databeskyttelsesloven. Oplysningerne indsamler vi for at yde den bedst mulige service og forbedre vores hjemmeside.

De oplysninger vi indsamler er:

  • IP-adresse (i anonymiseret form), sessions-ID (besøgs-ID) og tekniske oplysninger om den enhed, du tilgår hjemmesiden fra.
  • Personoplysninger som du selv giver os, eksempelvis i forbindelse med tilmelding til nyhedsbreve eller arrangementer.
  • Svar i forbindelse med bruger- og tilfredshedsundersøgelser.

 

Personoplysninger ved abonnement på nyhedsbreve og pressemeddelelser

Hvis du gerne vil modtage vores nyhedsbreve, gemmer vi din e-mailadresse og oplysninger om, hvilke nyheder du abonnerer på i vores nyhedsbrevssystem. Når du abonnerer på vores nyhedsbreve, giver du samtykke til, at Undervisningsministeriet kan udsende nyhedsbreve til dig som abonnent.

De indsamlede oplysninger bruges, udover til selve udsendelsen, til at videreudvikle og forbedre nyhedsbrevet og føre statistik over brugen af nyhedsbrevet, som registreres i nyhedsbrevssystemet.

Vi videregiver ikke nogen e-mailadresser til tredjepart, og bruger dem ikke i andre sammenhænge. Du kan altid slette eller ændre dit abonnement.

Du kan til enhver tid vælge at trække dit samtykke tilbage. Det kan du gøre ved at klikke på linket ”Afmeld nyhedsbrev”, nederst i de nyhedsbreve du modtag fra emu.dk.

Vi bruger cookies på vores hjemmesider

emu.dk anvender cookies ligesom stort set alle andre hjemmesider til løbende at forbedre oplevelsen og samle statistik og huske brugernes indstillinger (valg af område).

En cookie er en fil, som lægges på din enhed (pc, smartphone, tablet eller lignende). Den gør det muligt at genkende din enhed og samle information om, hvilke sider og funktioner, der besøges med din browser. Men cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor, eller om enheden bruges af en eller flere personer. Den kan heller ikke sprede virus eller skadelige programmer.

Første gang du besøger emu.dk, ser du et banner med information om accept af cookies. Hvis du klikker på linket "Nej tak til cookies ved at klikke her", lægges der ingen cookies på din enhed. Vi bruger dog en cookie for at huske dit nej tak.

Hvis du klikker dig videre til endnu en side uden at vælge "Nej tak ..." eller hvis du klikker "OK", lægges der en cookie til at samle statistik om din brug af hjemmesiden, og banneret forsvinder. Vi bruger statistikken til at forbedre brugervenligheden af vores hjemmesider og andre tjenester.  Oplysningerne i statistikken er anonyme, og bliver ikke koblet til dig som bruger.

 

Cookies ved brugerundersøgelser

Når der gennemføres brugerundersøgelser, anvendes der cookies dels til at styre hvor mange gange, du som bruger ser invitationen til undersøgelsen. Dels registrerer cookies, om du har svaret på undersøgelsen, og sikrer dermed, at du ikke ser invitationen til undersøgelsen igen, efter du har svaret.

Tredjeparts-cookies

I visse tilfælde benytter vi også cookies, der stammer fra tredjeparter. Der henvises i øvrigt til oversigt over de enkelte cookies nedenfor.

Sådan afviser eller sletter du cookies

Ønsker du helt at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser. Mange cookies bruges til at forbedre brugervenligheden eller funktionaliteten på websites. Derfor kan en deaktivering af cookies forhindre dig i at bruge bestemte dele af emu.dk. Nedenfor har vi beskrevet hvordan og hvorfor vi benytter de anvendte cookies.

Dine rettigheder

Du har i kraft af databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold Undervisningsministeriets behandling af de oplysninger, du opgiver på emu.dk.

Du har ret til indsigt, ret til at gøre indsigelse mod behandlingen, ret til at få berigtiget, slettet eller blokeret oplysninger, der viser sig urigtige eller vildledende eller på lignende måde er behandlet i strid med lovgivningen.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Undervisningsministeriets databeskyttelsesrådgiver

Undervisningsministeriet har udpeget en koncernfælles databeskyttelsesrådgiver, der bl.a. har til opgave at rådgive om persondatareglerne og overvåge ministeriets efterlevelse af reglerne. Dette omfatter Undervisningsministeriets departement og de to styrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og Styrelsen for It og Læring. Undervisningsministeriets databeskyttelsesrådgiver er organisatorisk placeret i Styrelsen for It og Læring.

Undervisningsministeriets databeskyttelsesrådgiver er chefkonsulent Karsten Vest Nielsen.

Databeskyttelsesrådgiveren kan oplyse dig nærmere om reglerne for databeskyttelse. Databeskyttelsesrådgiveren kan også vejlede dig om dine rettigheder i forhold til behandling af personoplysninger i Undervisningsministeriets to styrelser og departement.

Databeskyttelsesrådgiveren kan kontaktes på e-mail: dpo@uvm.dk eller på tlf.: 2016 7513.

Klager

Du har ret til at klage over ministeriets behandling af dine oplysninger til Datatilsynet efter reglerne i databeskyttelsesforordningens artikel 77. Du kan kontakte Datatilsynet fra din digitale postkasse på borger.dk, ved almindelig e-mail til dt@datatilsynet.dk eller med almindelig post til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.

 

Oversigt over Cookies på emu.dk

Til trafiktælling

pk-id->"Matomo" cookie til at identificere brugeren 

Til trafiktælling

pk-ses -> "Matomo" cookie til at huske brugerens session

Valg af uddannelsesområde

new_home -> Gemmer brugerens valg af område, fx. Grundskole (så man altid starter her)
Kun hvis man accepterer. Hvis ikke man ønsker at der sættesen cookie kan man sige nej tak eller lukke pop-uppen.

 

EU cookie compliance

cookie-agreed -> Gemmer at brugeren har givet samtykke til at siden må bruge cookies