Alle uger er kodeuger – men uge 41 er det allermest

Uge 41 er europæisk kodeuge, men materialet fra EU Code Week kan bruges i skolen hele året. Den europæiske kodeuge har skolen i fokus i de kommende år. Derfor er uge 41 en ekstra chance for at sætte kodning, kreativitet og digital skabelse på dagsordenen i klassen.

Du kan let komme i gang med arbejdet i klassen med udgangspunkt i de materialer, der ligger i sektionen ”Skoler” på codeweek.dk. Her finder du aktiviteter om programmering, spildesign og robotprogrammering. Der er også aktiviteter til dig, som gerne vil undervise helt uden brug af computere.

Det særlige ved Code Week er det europæiske samarbejde, der omfatter lærere i alle europæiske lande. Samarbejdet starter i Facebook-gruppen EU Code Week Facebook group for teachers

it

Konkurrence

Har du lyst til udfordre dine kolleger, kan I deltage i CodeWeek4All-konkurrencen. Her kan skolen blive belønnet med et Certificate of Excellence fra Europa-Kommissionen. Det kræver, at I arrangerer mindst 10 kodeaktiviteter for eleverne eller inddrager mindst 500 elever i aktiviteterne.

Når du er klar til at lave CodeWeek i din klasse, kan du dele det på et kort over aktiviteter på codeweek.dk. På den måde gør du opmærksom på, at din skole arbejder med fremtidens kompetencer. Din aktivitet kan samtidig fungere som inspiration for andre.

Selvom kodeugen officielt løber af stablen i uge 41, er undervisningsmaterialet tilgængeligt hele året, og dine aktiviteter er velkomne på Code Week-kortet uanset tidspunkt.

Vigtige links:

EU Code Week

Code Week materiale til skoler

CodeWeek4All

EU Code Week Facebook group for teachers