Læseferien (For gymnasieelever og kursister)

Det er vigtigt at planlægge sin læseferie, så tiden bruges bedst muligt. Her er en række ret indlysende råd.
 1. Accepter, at du skal læse til eksamen og tro ikke, at du kan nå så meget andet samtidig.
 2. Brug lidt tid på at skabe overblik over din læsning: Hvad skal vise, du har forstået til eksamen? Hvordan kan du vise det? Hvor meget skal du læse - hvor meget bliver det hver dag?
 3. Find ud af, hvornår på døgnet, du læser bedst. Og respektér din egen døgnrytme.
 4. Der er grænser for, hvor lang tid ad gangen, du kan sidde og boge den. Sørg for pauser. Sørg for motion. Sørg for et godt grin.
 5. Før du begynder på at læse, skal du lave en deadline for, hvor lang tid dine overspringshandlinger må vare. Du må godt tjekke FaceBook, men det må højst tage 10 minutter.
 6. Hvis du lærer bedst ved at formidle din viden og forståelse til andre, så find en læsemakker, der har det på samme måde.

Læg en plan: 

 • Når du ved, hvilke fag du skal op i og på hvilke datoer og tidspunkter, er det tid at lægge en plan.
 • Det er vigtigt, at du lægger en realistisk plan, hvor du prioriterer de forskellige emner inden for hvert fag.
 • Sørg for at holde fagene adskilt. Eksamenerne er forhåbentligt planlagt sådan, at de ikke ligger alt for tæt på hinanden. Hvis de ligger meget tæt, for eksempel med to dage imellem, bliver du nød til at forberede dig på to fag på én gang - men prøv ellers at holde fagene adskilt i din plan.
 • Lad vær med at satse på at der er specielle (svære) emner, du ikke kommer op i, og derfor ikke skal kunne. Du kan nemt være uheldig at ramme netop det spørgsmål, og under alle omstændigheder vil det være med til at gøre dig ekstra nervøs op til eksamen
 • Det er en god ide at indlægge tider på dagen, hvor du repeterer stof du læste op på for nogle dage siden. Læg disse små repetitioner ind i din plan.

Læs mere her:)