Ny kampagne skal inspirere til mere bevægelse i udskolingen

Rigtig mange skoler er godt i gang med at implementere den del af folkeskolereformen, der handler om bevægelse. Der er dog stadig stor efterspørgsel på inspiration og vejledning til at inddrage bevægelse i skoledagen – især i udskolingen. Det skal en ny kampagne fra Undervisningsministeriet hjælpe med.

Glade piger


Resultater fra følgeforskningen til folkeskolereformen viser, at knap en tredjedel af de adspurgte lærere og pædagoger mener, at de har behov for mere viden om, hvordan man inddrager motion og bevægelse i undervisningen.

Derfor skyder Undervisningsministeriet den 6. september 2017 gang i kampagnen ”Udskolingen i bevægelse”, der har til formål at klæde lærere, pædagoger og ledere bedre på til at implementere bevægelse i udskolingen.

Inspirationsmateriale, temadage og vejledning

Tanken er, at kampagnen skal være så praksisnær, at pædagoger og lærere kan inddrage bevægelse i deres undervisning, så det er meningsfuldt i forhold til elevernes motivation, trivsel og læring.

Kampagnen består af tre elementer:

  1. Praksisrettet videns- og inspirationsmateriale om bevægelse i udskolingen
  2. En række landsdækkende temadage
  3. Praksisnær vejledning til kommuner og skoler

Alle kommuner og skoler er velkomne til at deltage i kampagnen og vil få en officiel invitation til at indgå samarbejde med læringskonsulenterne.

Læs mere om kampagnen og dens tilbud om inspiration