Undervisningsmateriale om sundhedswearables og big data

Materialet fra Etisk Råd er målrettet samfundsfag, biologi, idræt, filosofi, dansk og engelsk. Vær med på livestream sammen med din klasse til debatarrangement d. 26. april kl. 10-12.

Sundhedswearables

Forskningens Døgn

Årets gymnasietema til Forskningens Døgn (20.-26. april 2018) handler om vores brug af sundhedswearables og de fordele, ulemper og etiske problemstillinger, der opstår, når vi bruger dem.
Etisk Råd har udviklet et undervisningsmateriale, og temaet er især relevant for samfundsfag, biologi, idræt, filosofi, dansk og engelsk.

 

Sundhedswearables og big data 

Mulighederne for at indsamle, opbevare og bearbejde data eksploderer i disse år. Også på sundhedsområdet hvor mange bruger forskellige apps på mobilen til at registrere motion, spisevaner eller overvåge ens søvnmønster. Dette kan give en række fordele, fx at behandlinger i sundhedsvæsenet kan tilpasses individuelle sundhedsvaner. Men samtidig udgør de indsamlede personlige data en række hidtil usete udfordringer for vores privatliv og frihed.

Download gratis undervisningsmateriale fra Etisk Råd her.

 

Livestreamet debatarrangement 26. april.

Tilmeld din klasse til debatarrangement d. 26. april kl. 10-12, og vær med på livestream, når forskere, eksperter og uddannelses- og forskningsministeren tager spørgsmål fra gymnasieelever. Læs mere om programmet og tilmeld din klasse her.

Se mere på Facebookeventet.