Nyheder: Samfundsfag (Grundskole)

Aldrigmere.dk

Interaktivt spil: Truth Hunter

14. januar 2019 - 17:18
Interaktivt dramatiseret dokumentarisk spil om krigen i Bosnien, hvor grundtemaerne er undersøgelse, opklaring og retsforfølgelse af folkedrab og krigsforbrydelser. Målrettet samfundsfag og historie i 8.-10. klasse.
Logo DK Statistik
© Danmarks Statistik

Danmark i tal - brug Danmarks Statistik i undervisningen

8. maj 2018 - 09:38
Det nye "Danmark i tal" fra Danmarks Statistik er kommet. Bogen kan hentes gratis som pdf og er oplagt til brug i undervisningen i samfundsfag.
Skat logo
© SKAT

Sæt skat på skoleskemaet

4. april 2018 - 09:46
I disse uger modtager de fleste årsopgørelsen fra SKAT. Det er en god mulighed for at sætte fokus på hvordan velfærdsdanmark finansieres og hvordan en families privatøkonomi er tæt forbundet med samfundsøkonomien. Brug SKAT's skoleunivers til at give eleverne indsigt i hvad skat er, og hvordan skat finansierer velfærdsdanmark.
Certa
© Certa

Nye undervisningsmaterialer skal få forebyggelse af radikalisering og ekstremisme på skoleskemaet

17. januar 2018 - 07:11
I et nyt undervisningsmateriale kan elever i grund- og de gymnasiale uddannelser lære om begreberne radikalisering og ekstremisme. Det er af stor samfundsmæssig betydning, at de unge lærer om nogle af tidens mest politiserede og sprængfarlige emner, så de aktivt kan deltage i og bidrage til diskussionen om, hvordan vi håndterer og modarbejder ekstremistiske idéer i alle afskygninger.
2009_UP.Fotograf_AndersHviid_YU2F6314.jpg
© Anders Hviid, Folketinget.dk

17 nye film om demokratiet fra Folketingets undervisning

18. september 2017 - 08:02
Brug Folketingets film om folkestyret i din undervisning i samfundsfag. Der findes 17 forskellige film med tilhørende elevopgaver.
skoletjenestenetværk -logo
© Skoletjenestenetværk

Skoletjenesten - søg og find undervisningstilbud fra eksterne læringsmiljøer i Danmark

14. september 2017 - 13:42
Nationalt netværk af Skoletjenester har relanceret Skoletjenesten.dk, så man nu kan søge i hele landet. Find det der passer til dit fag, emne, klassetrin, Fælles Mål m.m.
Folketingssalen.ft_open_2010_0907.Fotograf_Anders Hviid.jpg
© Anders Hviid, Folketinget.dk

Folketingets åbning - demokratiets festdag

14. september 2017 - 12:49
Den første tirsdag i oktober er en særlig dag i dansk politik og det ses tydeligt på Christiansborg. Dagen markerer begyndelsen på det næste folketingsår og er for mange politikere en festdag - måske specielt for de helt nye på borgen.
COLOURBOX5711670.jpg

Finanslov og økonomiske reformer - hvor kommer skatteindtægterne fra?

30. august 2017 - 11:26
Skattesatserne i Danmark er altid et varmt politisk emne. Regeringen har netop lanceret forslag til en række økonomiske reformer og om lidt kommer forslaget til finansloven for 2018. EMU Samfundsfag har nogle forslag til undervisningen
Vandrehal.GRUNDLOV 5.Fotograf_Thorkild Jensen.jpg
© Thorkild Jensen, Folketinget.dk

Grundloven - alle loves moder

5. juni 2017 - 13:06
Så er det Grundlovsdag og overalt i landet fejres demokratiet. EMU Samfundsfag og EMU Historie har undervisningsforslag og materialer om Grundloven klar til brug.
Statistik danskerne
© DST

Bliv klogere på 15-årige - gennem statistik!

18. april 2017 - 21:58
I den nye Danmark i Tal kan du bl.a. læse om, hvem de 15-årige er, hvor meget de streamer musik, og hvor mange af dem, der har en voldsdom. Du kan også se hvorfor danskerne lever længere og at 85% af al transport foregår i bil. DST er en guldgrube til undervisningen når det handler om statistik.