Nyheder: Forældre

Danmarks Læringsfestival

Danmarks Læringsfestival 6.-7. marts 2018

13. februar 2018 - 10:30
Kom, og bliv inspireret til Danmarks Læringsfestival 2018 med temaet ”Dannelse i en digital verden”. Tirsdag den 6. og onsdag den 7. marts 2018 slår vi igen dørene op for masser af inspiration fra forskning og praksis i den fagligt stærke konference og for Danmarks største og bredeste gratis udstilling af analoge og digitale læremidler. Årets keynotes er: Imran Rashid, Anette Prehn, Mitchel Resnick, Allan November, Linda Luikas, Anders Seneca og Mikael Bertelsen.
Forebyg og håndter vold og trusler

Ny vejledning sætter fokus på vold og trusler på skolerne

8. februar 2018 - 11:05
Undervisningsministeriets vejledning giver skolerne viden om, hvordan de kan arbejde med at forebygge og håndtere, når der er elever, der er enten truer eller slår en underviser.
Elev

10 gode forældreråd i forbindelse med skolestart

16. august 2017 - 10:03
Hvad er vigtigt for barnet, hvad skal det lære i børnehaveklassen, og hvordan kan man som forældre støtte sit barn med skolelivet?
lexin

Lexin billedtema

6. juni 2017 - 12:10
Lexin billedtema lanceres nu i en ny udgave. Her kan dine elever øve mundtlighed med lyd og billeder i engelsk, svensk, norsk, arabisk, spansk, russisk eller kinesisk - og mange andre sprog.
Forældreinvolvering
© Danish Clearinghouse for Educational Research

Involvering og samarbejde med forældrene styrker udsatte børns læring og trivsel

7. marts 2017 - 12:58
Læs den nye kortlægning af studier, der belyser hvordan forældreinvolvering og forældresamarbejde bidrager til at styrke socialt udsatte børn og unges udvikling, læring og trivsel i dagtilbud og skoler.
#DeVoksnesAnsvar
© Børns Vilkår

Forældre kan fremme trivslen i børnenes klasser

5. september 2016 - 08:44
Børns Vilkår opfordrer forældre og lærere til at bruge de kommende forældremøder på at sætte klassens trivsel på dagsordenen.
Lærer hjælper elev

Inspiration til arbejdet med ordblinde elever i grundskolen

15. juni 2016 - 08:18
En god hjælp til elever med ordblindhed sikres bedst gennem tidlig indsats og godt samarbejde mellem aktørerne om barnet.
Glad skoledreng

Trivselsmåling – Sådan kan I bruge målingens resultater

15. marts 2016 - 11:46
Den nationale trivselsmåling slutter d. 31.03.16.
Børn der leger med former og tog
© Bent Lindhardt

Matematisk opmærksomhed i Dagtilbud

26. november 2015 - 11:25
Vigtigt og aktuelt indsatsområde - også i forhold til Fælles Mål for Børnehaveklassen. På EMU Dagtilbud giver Bent Lindhardt en grundig indføring i, hvad matematisk opmærksomhed er og hvorfor tal og matematik har en vigtig plads i den pædagogiske dagtilbudspraksis - 1. del.
Kampagnefoto
© Kræftensbekæmpelse/Tryg

DIT BARN – DIN ALKOHOLDNING- forældremateriale om indflydelse på sit barns akoholvaner.

13. november 2015 - 09:03
Kræftens Bekæmpelse har udviklet forældrematerialet DIT BARN – DIN ALKOHOLDNING, som informerer om, hvordan man som forælder har indflydelse på sit barns alkoholvaner. Materialet kan bruges af lærere, SSP-konsulenter eller andre, som har en dialog med forældre om unge og alkohol f.eks. på forældremøder i 7.-9. klasse.