Nyheder: Grundskole

10 gode råd til brug af digital teknologi i undervisningen - grafik

10 råd om digital teknologi skal styrke undervisningen i grundskolen

15. januar 2019 - 09:51
Undervisningsminister Merete Riisager lancerer nu 10 gode råd til, hvordan det pædagogiske personale i skolen kan bruge teknologien til gavn for elevernes læring.
Aldrigmere.dk

Interaktivt spil: Truth Hunter

14. januar 2019 - 17:18
Interaktivt dramatiseret dokumentarisk spil om krigen i Bosnien, hvor grundtemaerne er undersøgelse, opklaring og retsforfølgelse af folkedrab og krigsforbrydelser. Målrettet samfundsfag og historie i 8.-10. klasse.
Sex & Samfund
© Sex & Samfund

Uge Sex 2019 sætter fokus på grænser

2. januar 2019 - 13:49
Hvad er en personlig grænse? Hvordan ved man, hvor ens egne grænser går? Hvordan føles det, når ens personlige grænse overskrides? Hvordan mærker og respekterer man sine egne grænser? Og hvad med andres grænser? Hvordan ved man, hvor de går? I nogle situationer er man ikke tvivl, men i andre kan børn være involveret i en situation, som nogle af dem ikke tænker videre over, nogle af dem synes er sjov og andre igen synes er over grænsen og måske oplever som mobning.
Undervisningsministeriets logo

Fælles Mål, læseplan og vejledning til forsøg med teknologiforståelse

21. december 2018 - 08:57
Fælles Mål, læseplan og vejledning til forsøg med teknologiforståelse som selvstændigt fag er blevet offentliggjort. Læs mere om forsøget og se dokumenterne her.
Nyhed

Nyt læringsmateriale om mobning og trivsel

28. november 2018 - 12:00
Læringsmaterialet tilbyder ledelse og fagpersonale i dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser viden og metoder til at arbejde med mobning og trivsel. Materialet bygger på den nyeste forskning om mobning og har særligt fokus på at forstå og analysere dynamikkerne i børne- og ungefællesskaberne og i undervisningsmiljøet.
Undervisningsministeriets logo

Nedsatte skrivegrupper til justering af læseplaner og vejledninger til folkeskolens fag

27. november 2018 - 13:55
Der er nedsat syv skrivegrupper med repræsentanter for alle folkeskolens fag, som skal justere læseplaner og vejledninger til fagene.
En smilende elev

Tværgående samarbejde styrker vejledningsindsatsen over for ikke-uddannelsesparate unge

26. november 2018 - 09:37
Opgaven med at styrke ikke-uddannelsesparate unges uddannelsesparathed er både en pædagogisk opgave og en samarbejdsopgave. Det viser evalueringen af satspuljeprojektet Brug for alle unge.
Science on stage

Science on Stage Festival

19. november 2018 - 21:24
Hvert andet år afholdes Science on Stage Festival, hvor lærere fra hele Europa mødes for at udveksle idéer til undervisning i naturfagene. Alle, der underviser børn og unge i naturfag, har lige nu og frem til 9. januar mulighed for at søge om deltagelse i festivalen, der i år afholdes i Portugal fra 31. oktober til 3. november.
Udråbstegn

Udfordring: Gå i Stresspanelets sko

14. november 2018 - 19:22
Stresspanelet inviterer elever og studerende til at komme med forslag til Stresspanelets arbejde med at knække den opadgående stresskurve. Sidste frist for indsendelse er den 23. november 2018.
Undervisningsministeriets logo

Tilmeld dig konference om datainformeret skoleudvikling

25. oktober 2018 - 14:00
Få inspiration til at bruge data i udviklingsarbejdet på din skole.