Nyheder

Elever og lærer

Ny kampagne sætter demokrati på skoleskemaet

Demokrati opstår og udvikler sig ikke af sig selv. Derfor lancerer Undervisningsministeriet nu den nationale kampagne, ’Demokrati under udvikling’, der er rettet mod grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler, produktionsskoler og almene voksenuddannelser.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Alumner på Sukkertoppen

    Karrierelæring på htx

    Karrierelæring handler ikke om vandkæmmede elever, der vælger hurtigt og effektivt, men om at lære eleverne at håndtere og forstå overgange i uddannelsessystemet ved hjælp af viden om sig selv, fag, uddannelser, arbejdsmarked og samfund. Her kan du læse om karrierelæring og se et eksempel fra Sukkertoppen Gymnasium.

  • 730675_.jpg

    SO-forløb om demokrati og medborgerskab

    "Demokrati og medborgerskab" er med reformen en del af det faglige indhold og kernestof i SO. Her er inspiration til et forløb om emnet med afsæt i fagene Samfundsfag, Dansk og Kommunikation og it.

Seneste moduler

kernereaktor.jpg

"Verden set og fortalt": Bevidsthed om hovedområdernes formidlingsformer

Lad eleverne formidle det samme eksperiment i kemi, samfundsfag og dansk. Dette giver dem en bevidsthed om, hvordan fagene producerer viden, og med hvilken hensigt de formidler. En kemijournal har fx en klar struktur med samme indholdselementer, fordi andre skal kunne gentage forsøget eller skifte enkelte elementer ud og bedømme virkningen af dette.

Subscribe to Seneste moduler

Få nyheder fra EMU i din indbakke

brev i rød amerikansk postkasse

Tilmeld dig EMUs ugentlige nyhedsbrev via "footeren" nederst på siden.

Du vælger selv interesseområder.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet igen ved at fjerne fluebenet.

Nyheder fra Undervisningsministeriet

Temaer