Samarbejdspartnere

cfu-v1.png

Nyheder

Historiekonkurrencen

Historiekonkurrencen 2019

For 12. gang udskriver Historielærerforeningen for gymnasiet og HF i samarbejde med EUSTORY - det europæiske historienetværk for unge - årets historiekonkurrence. Årets tema i konkurrencen er ”Min by”.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Rom

    Introduktion til historie

    Hvordan introducerer man eleverne til historie? Det er et af de centrale spørgsmål og temaer inden for historieundervisning. På siderne nedenfor præsenteres introduktionsaktiviteter, undervisningsforløb og forskelligt materiale, der kan bruges til introduktion af historie.

  • En verden domineret af Kina?

    Imperier

    Undervisningsforløb om forskellige imperiers opbygning, vedligeholdelse og forfald. Der fokuseres på konkrete imperier, men også på, hvordan imperieteori kan anvendes.

Seneste moduler

Vikinger

Memes i historieundervisning

Brug memes til repetition/refleksion over lektionens vigtigste faglige pointer. På internettet er størstedelen af memes billeder med tekst - som regel med humoristiske, provokerende og/eller ironiserende pointer.

Subscribe to Seneste moduler

Kontakt redaktøren for historie

Lars Due Arnov

Har du undervisningsforløb eller oversigter eller planer eller noget, der kunne interessere andre, der også underviser i historie? (Det behøver på ingen måde at være fuldt beskrevne forløb. Skitser og forslag kan også inspirere). Så send dem endelig til redaktøren Lars Due Arnov på lada@ucc.dk


Indvandring

Udvandrerskib

Forløb om indvandring til Danmark omkring 1900, der vil kunne sætte den aktuelle flygtninge situation i perspektiv.

Temaer