Redaktøren anbefaler

  • En verden domineret af Kina?

    Imperier

    Undervisningsforløb om forskellige imperiers opbygning, vedligeholdelse og forfald. Der fokuseres på konkrete imperier, men også på, hvordan imperieteori kan anvendes.

  • Soldater fra Fort Riley, Kansas,

    Den spanske syge 1918-1920

    Influenzaen fra januar 1918 til december 1920 var en usædvanligt dødbringende influenzapandemi, den første af de to pandemier, som involverede H1N1 influenzavirus. Omkring 500 millioner mennesker i hele verden blev smittet, herunder også folk på fjerntliggende øer i Stillehavet og Arktis, og den dræbte 50-100 mio., hvilket svarer til tre til fem procent af verdens befolkning. Det gør den til en af de dødeligste naturkatastrofer i menneskehedens historie. Dette forløb er udarbejdet af Bente Thomsen og Lars Due Arnov fra Gribskov Gymnasium i forbindelse med Historielærerforeningens udviklingskursus ved 100-året for udbruddet af Første Verdenskrig.

Seneste moduler

Hvalsey kirkeruin mm

Nordboerne i Grønland

I knap 500 år var der en kolonisation af Grønland udgået fra Island. Der er kun få skriftlige kilder, og en del arkæologiske vidnesbyrd, som gør det muligt at inddrage kolonisationen i historieundervisningen.

Subscribe to Seneste moduler

Kontakt redaktøren for historie

Lars Due Arnov

Har du undervisningsforløb eller oversigter eller planer eller noget, der kunne interessere andre, der også underviser i historie? (Det behøver på ingen måde at være fuldt beskrevne forløb. Skitser og forslag kan også inspirere). Så send dem endelig til redaktøren Lars Due Arnov på lada@ucc.dk


Indvandring

Udvandrerskib

Forløb om indvandring til Danmark omkring 1900, der vil kunne sætte den aktuelle flygtninge situation i perspektiv.

Temaer