Studenterhue på bogstabel

  Overgange til ungdomsuddannelser

  Ved udgangen af 9. klasse skal du vælge, om du vil starte på en ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Dette valg forberedes du blandt andet på gennem obligatoriske introduktionskurser i 8. klasse og klassebaseret uddannelses- og jobvejledning i 7. – 9. og 10. klasse.
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Elever
  Elevvejledning

  Du får vejledning i at vælge uddannelse og job

  Alle elever i 7., 8. 9. og 10. klasse får vejledning i uddannelse og job. Formålet med vejledningen er, at forberede dig på dit valg af ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Det er et valg, du skal træffe, inden du går ud af 9. klasse.
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Elever
  Elev i introduktionsforløb

  Obligatoriske introduktionskurser i 8. klasse

  Introduktionskurser i 8. klasse er vejlednings- og undervisningsforløb, hvor du får en prøvesmag på forskellige ungdomsuddannelser.
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Elever
  Kvinde med spørgsmålstegn på maven

  Hvordan søger jeg en ungdomsuddannelse?

  Hvis du som elev er blevet vurderet uddannelsesparat i 8. klasse, skal du i 9. klasse selv søge om optagelse på en ungdomsuddannelse eller 10. klasse. Det gør du på www.optagelse.dk . I forbindelse med din ansøgning skal du udfylde en uddannelsesplan, der fungerer som ansøgning til den ungdomsuddannelse og uddannelsessted.
  Indholdstype: 
  Situationer
  Målgruppe: 
  Elever
  Logo for UddannelsesZoom

  UddannelsesZoom

  UddannelsesZoom er et nyt digitalt værktøj på UG. Her kan du sammenligne informationer om erhvervsuddannelser og videregående uddannelser på tværs af forskellige parametre.
  Indholdstype: 
  Værktøjer
  Målgruppe: 
  Elever
  876454_.jpg

  Læsning af digitale tekster kræver andre strategier (For gymnasieelever og kursister)

  At læse digitale tekster er ikke det samme som at læse tekster analogt. Du kommer nemlig nemt til at læse teksten som om den var en hjemmeside, så du er nødt til at arbejde med dybdelæsning og hukommelsesteknikker. Hjernen foretrækker desuden papir, så du får ikke hjælp til at orientere dig i teksten fra dine sanser.
  Indholdstype: 
  Værktøjer
  Målgruppe: 
  Elev
  Kursist
  Victor sidder sammen med de seje drenge
  © Alexander Ohrt, Frederik Paludan & Johan Juul Jensen

  Global undervisning - inspiration til fagene på de gymnasiale uddannelser

  Find inspiration til din undervisning. I oversigten er der ressourcer og værktøjer, faglig inspiration til Danidas Verdensfilm samt globale undervisningsmaterialer, som er målrettet forskellige fag på de gymnasisale uddannelser.
  Indholdstype: 
  Andet