767956_.jpg

  Studievalg - hvad vil du efter gymnasiet?

  Studievalg.dk kan besvare spørgsmål om de videregående uddannelser og om optagelse. Men der er også andre muligheder. Se bare her: Ungdommens Uddannelsesvejledning, eVejledning, Grib Verden og UddannelsesGuiden.
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Elev
  Kursist
  Unge skåler i øl

  Sabbatår

  Sabbatåret kan være fyldt med rigtig mange gode oplevelser og muligheder, men det er godt lige at have reglerne i baghoved undervejs. Og hvad skal man have tjek på, hvis man mangler et fag for at komme ind på drømmeuddannelsen? Få hjælp til et problemfrit sabbatår!
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Elev
  Kursist
  Kemi

  Uddannelse efter gymnasiet

  Få information om adgangskvotienter, ansøgninger, osv. Læs vejlederens råd om valg af uddannelse - eller lav en quizz, hvor du tester din viden om job og uddannelse! Få også Uddannelsesguidens hjælp til at få overblik over jobmarked og uddannelser.
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Elev
  Kursist
  Spanien.jpg
  © Peder Wiben

  Studere i udlandet - var det noget?

  Måske du har lyst til at prøve at læse eller arbejde i udlandet? Nu får du endnu et argument for at rejse til udlandet: "Mobilitet udvider unges horisont. Når du rejser ud af dit land, bliver du et andet menneske. Du begynder at se tingene på en ny måde. Og det er færdigheder og kvalifikationer, som arbejdsgivere værdsætter meget," siger Androulla Vassiliou, EU-kommissær for undervisning,
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Elev
  Kursist
  Job_COLOURBOX1866500.jpg
  © Colourbox

  Jobkompasset

  Hjælp elever/kursister med denne inspiration til valg af job eller uddannelse. Man kan koble det med en gennemgang af forskellige læringsstile eller præferencer, så sammenhængen mellem personlighed og valg af uddannelse bliver tydelig.
  Indholdstype: 
  Faglig inspiration
  Målgruppe: 
  Lærer
  Introbillede

  Forberedelse til introduktionskurser i 8. klasse

  Elever i 8. klasse skal på introduktionskurser til flere ungdomsuddannelser forberedes på valget af ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.
  Indholdstype: 
  Andet
  Målgruppe: 
  Lærere og pædagogisk personale