Færøerne i rigsfællesskabet

færøerne
Temaet sætter fokus på rigsfællesskabet i forhold til Færøerne. Du vil her kunne finde inspiration og konkrete faglige ideer til undervisningen inden for især grundskolen og de gymnasiale uddannelser. Temaet vil løbende blive udvidet med inspiration og forslag.

Nyheder

Færøernes og Grønlands flag

Statsministerens redegørelse om rigsfællesskabet 2018

Folketinget har d. 25. maj 2018 redegørelse samt forespørgsel til statsministeren om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

 • 5798_.jpg

  Færøerne: Hav, fisk og hvaler

  Færingernes hovederhverv er fiskeri, og Færøerne har en meget selvstændig fiskeripolitik, der kan udgøre et problem for rigsfællesskabet. For Færøerne er ikke medlem af EU, men det er Danmark. Rigsfællesskabet varetager dog også Færøernes interesser omkring fiskerigrænser.

 • 5818_.jpg

  Vejr og klima i Nordatlanten

  Færøernes vejr og klima er ekstremt atlantisk, kølige somre og milde vintre midt i Golfstrømmen, men også med meget voldsomt vejr.

 • Boreplatform ved kaj i Esbjerg

  Finder Færøerne olie?

  Der er fundet olie og/eller naturgas øst og syd for Færøerne. Men endnu ikke ved Færøerne. Hvordan udsigterne er behandles i dette modul.

Seneste moduler

Tinganes 2017

Færøernes nyere historie

Undervisningsforløb til historie i gymnasiet. Rigsfællesskabet har længe været en stabil faktor i færøsk udvikling; men der er klare tendenser til skridt mod egentlig udtræden af rigsfællesskabet.

Subscribe to Seneste moduler

Velkommen til temaet

Giv feedback

Bygden Viðareiði, synsretning SØ

Redaktionen håber, at temaet vil blive vel modtaget, og redaktionen elsker kritik og kommentarer. Send venligst sådanne til laust@lwo.dk.

M.v.h. Laust Wium Olesen

Temaer