Grønland i rigsfællesskabet

grønland
Temaet sætter fokus på rigsfællesskabet i forhold til Grønland. Du vil her kunne finde inspiration og konkrete faglige ideer til undervisningen inden for især grundskolen og de gymnasiale uddannelser. Temaet vil løbende blive udvidet med inspiration og forslag.

Nyheder

IMG_1187.JPG

Operation Dagsværk-projekt i 2018 handler om Grønland

Operation Dagsværk og Ungdommens Røde Kors har med årets projekt Isbjergene kælver valgt at styrke samarbejdet mellem de unge i Grønland og unge i Danmark. De unge i Grønland skal have et fornyet blik på egne ressourcer og egen fremtid. Dagsværksdagen er 7. november 2018.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Koret synger ved 250 års bygdejubilæum i Saqqaq

    Grønlands demografi

    Grønland har ca. 56.000 indbyggere og i Danmark bor der omkring 15.000 med grønlandsk baggrund. Her ses på demografi og levevilkår.

  • Solnedgang i Nuuk

    Hemmeligheder fra Nuuk

    En dokumentarserie tager seerne med til Grønland, hvor en række unge - for åben skærm - afslører mange af de hemmeligheder og tabuer som deres generation bærer rundt på.

Seneste moduler

Zackenberg i NØ-Grønland, klimamålinger

Zackenberg og klimaet

Nyt undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i målinger fra en forskningsstation i Nordøstgrønland ved navn Zackenberg. Tekst, data og opgaver sætter fokus på udviklingen i det geofysiske miljø i Zackenberg, hvorfra vi har en unik 20 årig dataserie

Subscribe to Seneste moduler

Nyheder og arrangementer

Det grønlandske flag

Videnskab.dk har en artikel om et nyt forskningsprojekt, der skal afdække grønlændernes historie. Heri skal også indgå genetiske undersøgelser af 4500 grønlændere. Et fokus er grønlændernes genetiske tilpasning til at leve i et ekstremt miljø. 

Giv feedback

Kontakt til Grønland

Redaktionen håber, at temaet vil blive vel modtaget, og redaktionen elsker kritik og kommentarer. Send venligst sådanne til laust@lwo.dk.

M.v.h. Laust Wium Olesen

Temaer