Arrangementer

Tilmelding til workshops om sprogvurderingsmateriale

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) afholder workshops for pædagogisk personale om det nye sprogvurderingsmateriale til toårige ’Sprogvurdering 2 år’.

Workshoppene finder sted tre forskellige steder i landet, henholdsvis d.24., 25. og 26. marts 2020 i København, Aarhus og Odense.

På baggrund af de tiltag som Statsministeriet præsenterede på pressemødet den 11. marts for at begrænse smitten af Corona-virus, udsættes workshoppen i hhv. København, Aarhus og Odense om sprogvurderingsmateriale til 2-årige.

Workshoppene er målrettet pædagogisk personale i dagtilbud, som skal anvende ’Sprogvurdering 2 år’. På workshoppen vil deltagerne blive introduceret for materialet og gennem øvelser og drøftelser blive klædt på til at anvende materialet.

Det koster 250 kroner at deltage. Der er plads til 50 deltagere på hver workshop. Ved for få tilmeldte vil workshoppen blive aflyst, og deltagerne vil blive tilbudt plads på en af de andre workshops.

Tilmelding til de enkelte workshops er afsluttet. 

Se programmet  Scandic Sydhavnen i København d. 24. marts 2020 

Se programmet Scandic Aarhus City  d. 25. marts 2020 

Se programmet  Scandic Odense d. 26. marts 2020 

 

Om Sprogvurdering 2 år 

Hvis der er formodning om, at et barn kan have behov for sprogstimulering, skal kommunen gennemføre en sprogvurdering af barnet, når det er omkring tre år.

Med en lovændring i dagtilbudsloven i 2017 blev det besluttet, at kommunerne kan fremrykke den lovpligtige sprogvurdering til to-årsalderen for at styrke den tidlige indsats. Børne- og Undervisningsministeriet har derfor udviklet et materiale til sprogvurdering af toårige børn kaldet ’Sprogvurdering 2 år’.

’Sprogvurdering 2 år blev frigivet den 16. september 2019 med henblik på, at private it-leverandører kan udvikle en it-understøttelse af materialet. It-leverandører må tidligst udkomme med en it-understøttelse den 16. januar 2020. Kommunerne kan derefter købe en it-understøttelse af materialet på kommercielle vilkår.

Læs mere om Sprogvurdering 2 år 

Læs mere om Sprogvurdering og sprogstimulering

 

Kontakt

Inge-Line Olesen

Direkte tlf.: 40 23 60 75

E-mail: inge-line.olesen@stukuvm.dk

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.