Eksempel fra praksis

Os og Kimmy Cantrell

Indskoling: Springfrøprisens 3. præmie gik i 2016 til Privatskolen Als fra Sønderborg Kommune for billedkunstprojektet ”Os og Kimmy Cantrell”.

Børne- og Undervisningsministeriet og Kulturministeriet har sammen stiftet Springfrøprisen. Prisen er blevet uddelt en gang årligt i perioden 2010-14 og 2016-18, hvor den har præmieret særlige projekter inden for de praktiske, musiske og kunstneriske fag i grundskolen.

Gennem inspiration og leg med blæk, farver og ler blev eleverne i 2.klasse klædt godt på til at fremstille hver deres flotte lermaske inspireret af den amerikanske kunstner Kimmy Cantrell. Efterfølgende blev maskerne udstillet på KunstPunkt i Augustenborg.

 

Projektets opbygning og indhold

Som introduktion til projektet kiggede klassen på forskellige Kimmy Cantrell lermasker og udpegede maskernes kendetegn. Herefter tegnede eleverne hver fem skitser, inden de skulle vælge den bedste skitse ud, tegne den op  og farve den i kraftige farver med Neocolor.

Næste gang skulle maskernes laves i ler. Eleverne fik en lerplade med en kopi af deres tegning ovenpå, så de kunne tegne ovenpå alle konturstreger med en flad blyant, inden de “skar” maskerne ud med slynger og ridsede konturstregerne op igen. Så skulle lermasken farvelægges med Neocolor på samme måde som tegningen, hvorefter eleverne  malede maskerne med sort blæk og tørrede dem af med papir. Maskerne blev “poleret” med papir, så farvekridtfladerne blev blanke.

Til sidst blev maskerne monteret på stativer, så de kom til at ligene rigtige Kimmy Cantrelle masker. Forløbet kan gennemføres på 12-14 lektioner.

Læs om hele forløbet her.

Læs et indlæg om ferniseringen og se en video af processen her

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.