Artikel

At være online med omtanke er vigtigere end nogensinde

Hårde debattråde, chikane, propaganda og fake news betyder, at børn og unge kan miste overblik eller komme i vanskeligheder, når de færdes online. Omtanke online er et gratis materiale til din undervisning. 

Omtanke online er et gratis undervisningsmateriale, der består af fire håndbøger og gør det enkelt at sætte fokus på kritisk tænkning i undervisningen. Formålet med materialet er at give de unge indsigt i nettets virkemåder og at understøtte dialogen om, hvordan man bør færdes online med omtanke.

 

Kritisk tænkning i undervisningen

Gennem fagtekster, begrebsafklaring, opgaveløsning og introduktion til redskaber arbejdes der målrettet med de unges digitale dannelse og kritiske tænkning. Det sker ved at sætte fokus på emner som propagandateknikker, konspirationsteorier, fake news og den dobbelte rolle som producent og modtager på sociale medier.

 

Hent Omtanke online på stopekstremisme.dk:

Læs mere om materialerne og andre værktøjer til forebyggelse af ekstremisme online på stopeksmisme.dk.

 

Kreditering

Omtanke online er udviklet af University College Syd for Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.