Redskab

Befrielsen

Befrielsen er en podcastserie om før, under og efter Danmarks befrielse fra Nazityskland i 1945. 

GSK og GYM - 75 året for befrielsen - podcast intro

Du finder podcastserien Befrielsen her på siden, men du kan også abonnere og få de nyeste afsnit via din foretrukne podcast-app. I serien gennemgår vi 3 store temaer á 4 episoder fra krigen: Modstand, Flugt og Det Nye Samfund.

Modstand

Hør, hvordan den danske modstandsbevægelse udøvede sabotage mod den tyske besættelsesmagt og blev hyldet vidt og bredt for deres gerninger. Alt imens de måtte se deres politiske indflydelse forsvinde som dug for solen efter krigens afslutning.

Flugt

Hør historien om de danske jøders flugt til Sverige – et lyspunkt midt i krigens rædsler – der dog fik kæmpestore konsekvenser i tiden, der fulgte. Og hør samtidig historien om de mange tyske flygtninge, kvinder, børn og ældre, der i krigens sidste tid flygtede ind over Danmarks grænser. 

Det nye samfund

Og hør, hvilken forfatning det danske samfund var i på den anden side af fem års besættelse. Det var et samfund, der blandt andet krævede genindførelse af dødsstraf. Hvordan kunne det nå dertil?

Udgivet af Børne- og Undervisningsministeriet
Produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.