Forløb

Forløb til elever med særlige behov

Sex & Samfund har udviklet undervisningsmateriale, der er målrettet børn og unge med særlige behov. 

Børn og unges særlige behov kan have mange årsager og udtryk. Behovene kan hænge sammen med funktionsnedsættelser, psykosociale udfordringer, adfærds- eller personlighedsforstyrrelser, autismespektrumforstyrrelser, ADHD, Tourette eller mental udviklingshæmning.

Sex & Samfund har mange års erfaring med at undervise elever med særlige behov og samarbejde med fagpersoner, der benytter Sex og Samfunds undervisningsmaterialer i en specialpædagogisk praksis. Erfaringen er, at børn og unge med særlige behov er ligeså forskellige som alle andre børn og unge, og at de går op i de samme emner, eksempelvis krop, pubertet, venskab, kærlighed, seksualitet og sex. 

Mange elever med særlige behov er meget optagede af øvelser, der er visuelle, konkrete og faktuelt orienterede. Eleverne undervises ofte også i mindre grupper, hvorfor øvelser, der er udviklet til en klassestørrelse på 20-30 elever, passer mindre godt til denne gruppe af børn og unge. Undervisningsmaterialet, som vi linker til herunder, tager udgangspunkt i Sex & Samfunds tilgang til seksualundervisning, men forløbene er udviklet til specialklasser, hvor elevgruppen er mindre. Øvelserne er ligeledes udviklet med vægt på det visuelle og med vægt på flere konkrete og faktuelt orienterede øvelser.

Forløbene er ikke i samme grad, som Sex & Samfunds undervisningsforløb til almen­området, rettet mod specifikke aldersgrupper. Det er derfor op til underviseren at tilpasse materialet til elevgruppen og vælge hvilket indhold, der er relevant for hvilke elever.

 

Herunder linkes til forløb, der er målrettet elever med særlige behov:

Køn, krop og grænser

Sex og prævention

Hygiejne

Sociale medier

 

Kreditering

Materialerne er udviklet af Sex & Samfund.

Sex & Samfund arbejder nationalt og internationalt med trivsel, rettigheder, køn, krop, seksualitet og seksuel sundhed. Sex & Samfund står bag undervisningskampagnen Uge Sex samt www.underviserportal.dk, hvor du kan finde aktiviteter til seksualundervisning.

Sex & samfund står også bag informations og rådgivningsportalen Sexlinien for Unge www.sexlinien.dk samt rådgivningen www.privatsnak.dk målrettet børn og unge i alderen 10-15 år. 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.