Redskab

Argumentation

Med disse slides kan du klæde dine elever på til kritisk tænkning og stillingtagen. I præsentationen introduceres kernebegreber indenfor argumentation, der siden gøres konkrete gennem små øvelser.  

© Filosofi i skolen

Disse slides er lavet til at blive læst og diskuteret i fællesskab i klassen. Uanset om du som underviser er velbevandret i argumenation eller ej, er det hensigtsmæssigt, at tage sig god tid og give eleverne lejlighed til at stille spørgsmål, reflektere og undre sig undervejs. Derfor må ambitionen snarere være grundighed med få slides, frem for at prøve at nå det hele. Det anbefales også, at eleverne får mulighed for at læse tekststykker sammen og diskutere dem i par eller mindre grupper.

 

Præsentationens indhold

  1. Argumentationsteori
  2. Argumenter, argumentation og konklusioner
  3. Fejlslutninger
  4. Modeksempler

 

Kreditering

Udviklet for STUK af Caroline Schaffalitzky og Anni Nielsen, www.sdu.dk/filosofiiskolen

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.