Nyhedsbrev
Søg
Eleverne prøver forskellige former for projektarbejde i skolen. I artiklen deler Martin Sillasen de erfaringer, eleverne har med sig i projektarbejde fra grundskolen, når de går videre til ungdomsuddannelsen.
"Fag og fremtid" er et brætspil om faget uden for klasserummet og efter studentereksamen. Spillereglerne læses på et minut, og man er klar til at spille, når pladen er printet og spørgsmålene klippet ud.
Hent inspiration til de første timer gennem konkrete forslag til øvelser, der kan gøre overgangen mere smidig for din nye italienskklasse - og forhåbentlig gøre dine elever mere motiverede for at lære noget.
Hvordan underviser man et hold, hvor nogle næsten taler flydende, mens andre stadig mangler de basale gloser? Artiklen giver inspiration til konkrete differentierede aktiviteter og arbejdsformer.
Skab ordskyer med centrale gloser fra en tekst eller et tema, og brug dem til at træne elevernes aktive og passive ordforråd. Nedenfor er der forslag til, hvordan ordskyer kan bruges i en række korte glosespil.
Saml gloser med eleverne, og gem dem i en delt portfolio: Eleverne får ejerskab til gloserne, et træningsrum og en ramme for samtaler og opgaver.
Hvordan spottes fake news? Hvor spredes de mest? Hvilke teknikker bruger de? Flerfagligt forløb til informatik og sprogfag, der træner eleverne i at spotte og analysere disinformation.
I dette nyhedsbrev kan du blandt andet læse om skriftlig censur, censormøde og den mundtlige prøve 2022.
Undersøgelser viser, at der er sammenhæng mellem elevers ordforråd og færdigheder, når de lærer et fremmedsprog. Få inspiration til, hvordan du kan gøre ordforrådstilegnelse til et fast indslag i undervisningen.
I dette nyhedsbrev kommer jeg ind på bl.a. skriftlig prøve 2021, prøvesæt og vurdering, prøvebanken, mundtlig prøve 2021, FIP 2021 og 2022 og fagdidaktisk kursus.
Emnelæsning om unge tilrettelagt med fokus på nye områder i 2017 læreplanen. Det er udviklet til italiensk A på stx på anmodning fra fagkonsulenten, men kan også afvikles i valgfaget italiensk B på 2. år.
Læser eleverne ikke din feedback? Brug denne lille aktivitet på 1-2 moduler, hvor eleverne indtaler en videohilsen til sig selv med gode råd til det skriftlige arbejde.
Idéer til få eleverne i gang med at læse tekster i fremmedsprogene og gå konstruktivt til tekstlæsningen.
Idéer til strukturer og øvelser, der kan få samtalen ind som central akse i sprogundervisningen, så flere elever hver time får talt på fremmedsproget og får lyttet til og lært af andres samtaler.
Idéer til forløb og korte aktiviteter, der giver eleverne rum til at reflektere over (om)veje til uddannelse, karriere og et godt liv til spansk, fransk og italiensk fra midten af 2.g.
Dette nyhedsbrev omhandler særligt de skriftlige prøver 2020, herunder prøvesæt, besvarelser og årets skriftlige censur, FIP 2021 og justerede vejledninger til læreplaner per august 2020.
Om FIP 20/21, skriftlige og mundtlige prøver, skriftlig censur og censormøde, italiensk som fortsættersprog, materiale på EMU, revidering af vejledning til læreplaner og vigtige informationskanaler.
Elever, der har brug for ekstra støtte til at gennemføre deres ungdomsuddannelse kan få specialpædagogisk støtte (SPS).
Gør sprogundervisningen virtuel, få flere elever i tale og få sproget ud af klasselokalet og ind i elevernes egen dagligdag og virkelighed.
Fagkonsulenterne har samlet inspiration og vejledning til undervisere om eksamen, prøveforberedelse og undervisning i forbindelse med den delvise genåbning.
Her finder du forslag til digitale ressourcer og inspiration til planlægning af undervisningen.
Ny Viden Om-udgivelse til både grundskolen, gymnasiet og EUD præsenterer et overblik over, hvordan skolens ledelse og det pædagogiske personale kan arbejde målrettet med at mindske forstyrrelser fra digitale teknologier i skoledagen.
Videooplæg om Den Videnskabelige Basismodel og fagligt samspil ved Esben Nedenskov Petersen og Jens Ditlev Hansen. Materialet er udarbejdet i forbindelse med FIP 2018.
Digitale enheder giver mulighed for at differentiere og tilrettelægge varieret og motiverende undervisning. Samtidig følger dog en risiko for, at teknologierne udgør en distraktion – at der opstår digital støj.
Evaluering og vurdering af elevernes besvarelser af den skriftlige prøve i fransk, italiensk og spansk. PP fra kursus afholdt januar 2020 . Vejledning og hjælp.
Styrelsen for It og Læring lancerer et nyt og forbedret Unilogin den 18. februar 2020.
Konflikter skal forebygges, håndteres og efterbehandles. På emu.dk kan du finde nye materialer til grundskoler og ungdomsuddannelser, der understøtter arbejdet med at sikre et godt undervisningsmiljø for alle elever.
Ny Viden Om-udgivelse til både grundskolen og gymnasiet samler og formidler forskningsbaseret viden om klasseledelse.
Denne Viden Om-udgivelse formidler forskningsbaseret viden om klasseledelse, der er betegnelsen for de handlinger, en lærer løbende foretager sig for at udvikle eleverne både fagligt og socialt.
Gymnasielyd er emus nye podcast-serie, hvor du kan lytte til de udviklingsdiskussioner, der foregår blandt forskere, ledelser og lærere i den danske gymnasieskole.
Her finder du de tidligere nyhedsbreve fra fagkonsulenten.
Her finder du program og materiale fra årets FIP-konference. I forbindelse med forberedelse af den skriftlige eksamen berører konferencen blandt andet genrebevidsthed, tekstforståelse, grammatik, ordforråd og tekstproduktion.
Gymnasielyd er en podcast-serie, hvor du kan lytte til de udviklingsdiskussioner, der foregår blandt forskere, ledelser og lærere i den danske gymnasieskole.
Forløb med forslag og ideer til, hvordan man kan tilrettelægge undervisningen i mundtlig emnelæsning med fokus på de nye områder i læreplanen. Materialer og øvelser er valgt og udarbejdet således, at områder som interkulturel kommunikativ kompetence, innovation, digitalisering og fagligt samarbejde alle kan udfoldes i emnet. Omfang: ca 10 moduler.
Vodcasts og andet materiale til understøttelse af arbejdet med forskellige digitale kompetencer og digital dannelse.
Hvordan økonomiserer du din tid, når du vejleder eleverne? Der er mange måder at få vejledning til at være en frugtbar proces. Nedenfor præsenteres en række konkrete gode råd om vejlederrollen i fagligt samspil
"Udarbejd et spil med fokus på den viden, I har tilegnet jer i de forskellige fag indtil nu". Sådan lyder opgaven til eleverne. Resultatet kan bruges til fx Åbent Hus eller orienteringsaftener til at udfordre forældre og søskende. Eleverne træner innovative metoder til repetition af faglig viden.
Modtag emus nyhedsbrev og følg med på sociale medier