Aktivitet

Analyse af måledata - eksempler

Supplement til vejledningen for faget. I fysik skal eleverne lære at behandle og repræsentere måledata, som enten er indsamlet ved manuelle målinger eller ved hjælp af elektronisk dataopsamling. Her finder du to konkrete eksempler på arbejdet med måledata og usikkerhedsberegninger.

Eksemplerne er leveret af fagkonsulenten som supplement til vejledningen for faget.

Analyse af måledata - eksempler

Der er valgt et for eleverne overskueligt forsøg, nemlig et frit fald. 
Eksemplet er lavet med opsamlede måledata og med udgangspunkt i LoggerPro, men kunne lige så vel være lavet i andre dataopsamlings- og behandlingsprogrammer som fx Excel. 

I materialet gennemgås de grundlæggende begreber om måleusikkerhed på fysiske størrelser, fejlophobningsloven og grafisk repræsentation af usikkerheder i digitale værktøjer.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.