Nyhed

Nyt fra fagkonsulenten i religion og KS - november 2023

Om nyhedsbreve, skoleårets FIP-kurser og kultur- og samfundsfagsgruppen.
 

Kære kollegaer rundt i landet

Så er første halvdel af skoleåret 2023-2024 ved at være gået. Når du sidder og læser dette i julelampens skær, kan du forhåbentlig skimte en god og velfortjent juleferie forude.

 

Kultur- og samfundsfagsgruppen

November og december er særligt travle for KS-lærerne.
Jeg ved, at mange af jer har travlt med at få afsluttet årets KS-forløb, inden eksamensperioden går i gang, og med at få lavet gode prøvesæt og eksamensspørgsmål.

Efter årets eksamener planlægger fagkonsulenterne i KS at gennemføre en censorevaluering, med henblik på, at indsamle mere viden om, hvordan det går med afviklingen af både den interne og den eksterne prøve i faget. Vi håber, at rigtig mange vil deltage i undersøgelsen, der vil blive sendt ud i spørgeskemaform. Vi stræber efter at kunne samle op på resultaterne på FIP-kurset til marts 2024.

I KS-regi har fagkonsulenterne startet en ny praksis op med at lave nyhedsbreve. Nyhedsbrevene vil fremover komme på emu i henholdsvis august, november og marts/april. Her opdaterer vi om nyt fra faggruppen, vejledningsopdateringer mm. Hvis du ikke allerede abonnerer på emus nyhedsbrev, så vil jeg opfordre dig til, at tilmelde dig, så du kan få opdateringer, når der er nyt fra fagene. Du melder dig til på emus hjemmeside.

 

FIP

Som skrevet i forrige nyhedsbrev, er der FIP-kurser i både religion og KS til foråret.

 

I religion er der to kurser på henholdsvis:
  • Aarhus Katedralskole den 28. februar 2024.
  • Gefion Gymnasium den 29. februar 2024.

I religion er kurserne dublerede, så har man ikke mulighed for at deltage det ene sted, kan man melde sig til det andet. Jeg håber, at se rigtig mange af jer på årets FIP-kurser, der jo er et godt forum at møde andre religionslærere i, diskutere didaktik, faglige problemstillinger og få ny inspiration med hjem på skolerne. På FIP-kurserne vil vi også dykke ned i de data, der nu er blevet tilgængelige om sommereksamen 2023.

 

I KS er der et kursus på: 
  • Fredericia Gymnasium den 21. marts 20024.

Årets tema er Digital og teknologisk dannelse, som vi skal arbejde med i formiddagens oplæg. Eftermiddagen vil fokusere på forskellige faglige og didaktiske emner. Du kan tilmelde dig til KS-FIP den 21. marts helt frem til kurset på GL-Es hjemmeside her.

 

Afslutningsvis vil jeg gøre opmærksom på, at Nyt fra fagkonsulenten både ligger under religion og KS på emu. Her kan de, der ikke er medlemmer af Religionslærerforeningen for Gymnasiet og HF og dermed ikke får fagbladet Religion kan holde sig opdateret. Nyhedsbrevene bliver lagt på emu, når bladet er udkommet til foreningens medlemmer. Spred gerne denne information til dine kollegaer.

 

God jul og godt nytår og god eksamensperiode til KS-lærerne.

 

Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål til religion eller KS, kan du kontakte mig på:

Jeg har kontordage som fagkonsulent torsdag og fredag.

 

Kreditering 

Thomas Ørneborg Thomsen, fagkonsulent i religion og KS

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.